ZAGREB

Ministarstvo o prosvjedu Udruge Franak: Neistina je da je Vlada izdala potrošače

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz Ministarstva financija u utorak su reagirali na prosvjed Udruge Franak te ocijenili neistinitim tvrdnje da je Vlada izdala hrvatske potrošače.  

"Vlada je i samostalno i u suradnji s Državnim odvjetništvom RH kontinuirano tijekom posljednjih nekoliko godina odbijala sve pokušaje kojima se nastojala osporiti najprije ustavnost tzv. Zakona o konverziji CHF kredita, a potom i njihova usklađenost s pravom Europske unije", istaknuli su u priopćenju. 

Pritom je, kako su proučili, "uvijek i u svim prilikama isključivi cilj ove Vlade zaštititi potrošače uz navođenje niza argumenata usmjerenih na dokazivanje da su navedeni zakoni u skladu sa Ustavom RH, a potom i u skladu sa pravnom stečevinom Europske unije, tako pridonoseći održavanju tih zakona na snazi, uz naglasak da su doneseni radi uspostavljanja narušene ravnoteže prava i obveza stranka iz takvih ugovora".

"Kako je i Sud Europske unije odluku o pravima potrošača prepustio nacionalnim sudovima te s obzirom na činjenicu da je u tijeku niz postupaka pred sudovima u RH, iznošenje bilo kakvog daljnjeg komentara ili stava bi moglo biti smatrano utjecajem, štoviše čak pritiskom na samostalnost i neovisnost sudbene vlasti u RH stoga će se Vlada do daljnjeg suzdržati od bilo kakvog komentara", priopćilo je Ministarstvo financija. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini