ZAGREB

Ministarstvo: Banjolučke vlasti zastupaju velikosrpsku ideologiju i politiku

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz Ministarstva hrvatskih branitelja najoštrije su osudili odavanje počasti ratnom zločincu Milanu Tepiću kojemu su banjalučke vlasti u nedjelju otkrile spomen-ploču i time, ističu, potvrdile da zastupaju velikosrpsku ideologiju i politiku.

Iz Ministarstva su u ponedjeljak priopćili da tim činom vlasti u Banja Luci veličaju sumanuti čin u kojemu su poginula jedanaestorica hrvatskih branitelja i deset ročnih vojnika te izravno ugroženo stanovništvo bjelovarskoga kraja.

"To nikako nije i ne može biti herojski čin kakvim ga vlasti u Beogradu i Banja Luci pokušavaju prikazati, to je kukavički čin i ratni zločin", priopćili su.

Istaknuli su da veličanjem ratnog zločinca predstavnici banjalučkih vlasti, među njima i banjalučki gradonačelnik Draško Stanivuković, potvrđuju da zastupaju velikosrpsku ideologiju i politiku.

"Trideset godina od tog zločina slaviti Milana Tepića kao heroja još je jedan pokušaj iskrivljavanja istine o Domovinskom ratu, otvaranje rana obiteljima ubijenih hrvatskih branitelja, ali i dovođenje u zabludu mladih generacija koji svoju budućnost žele graditi na istini i europskim vrijednostima", navode u priopćenju iz Ministarstva branitelja.

Naglašavaju da je Hrvatska pobijedila u Domovinskom ratu i porazila velikosrpsku politiku, te da je to istina s kojom se spomenuti moraju suočiti.

Krajem rujna 1991. u skladištu Barutana kraj Bjelovara major tzv. JNA Milan Tepić digao je u zrak skladište sa 170 tona eksploziva te u smrt odveo sebe i 11 hrvatskih branitelja te ročnike bivše vojske, kako bi spriječio da ga zauzmu pripadnici Zbora narodne garde (ZNG) koji su bili okružili vojarnu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of