VRIJEME CURI 

Ministar Horvat: "Nitko u Vladi ne razmišlja o likvidaciji Uljanika. Tražimo pravi model"

| Autor: Hina
CROPIX

CROPIX


Ministar gospodarstva Darko Horvat jučer je ponovio da Vlada ne razmišlja o likvidaciji Uljanika.

- U ovom trenutku nitko u Vladi ne razmišlja o likvidaciji Uljanika, radi se o pronalasku metode kao što smo to napravili i za 3. maj, rekao je Horvat u emisiji Hrvatskog radija Poslovni tjedan. - Zagovaramo od prvog dana da će se i za Uljanik, kao i za 3. maj pronaći metodologija reanimacije dijela tih brodogradilišta. Nismo bili u potpunosti zadovoljni s pripremama takve inicijative od strane onih koji su to trebali napraviti i došlo je do promjene. Na čelno mjesto procesa došla je osoba koja ima puno više iskustva od bilo koga iz tog okruženja. Siguran sam da će inicijativa oko izrade stečajnog plana sada biti puno intenzivnija, rekao je Horvat te dodao da se traži i strateški partner koji i pulski, ali i riječki škver, želi razvijati s glavnim biznisom izgradnje brodova.

Horvat je istaknuo da se "morala podvući crta pod ono što je do sada 'upucano' u sustav brodogradnje". Siguran je da nesmotrenih odluka, kakve su brodogradilišta dovele u sadašnju situaciju, više neće biti te je najavio strogu kontrolu, od izrade projektne dokumentacije, do ugovaranja brodova, njihove izrade i isporuke. Dodao je da će se voditi računa da se brodovi isporučuju u zadanom vremenskom roku i po ugovorenoj cijeni.

U riječkom škveru ostalo je oko 800 radnika, što će biti dovoljno da se završe naručeni brodovi, smatra ministar. No, kaže i da će u oba škvera vjerojatno biti otpuštanja radnika.

- Kroz stečajni postupak, ali i revitalizaciju brodogradilišta u 3. maju, morat će se napraviti paralelno restrukturiranje i stečajna upraviteljica u Puli, ali i Uprava u 3. maju. Morat će podvući crtu i reći koliko je radnika i kojih profila njima potrebno. Ostali će morati završiti na Zavodu za zapošljavanje, rekao je Horvat. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom