ZAGREB

Miletić: Razlozi za osiromašenje građana lockdown, uvođenje eura i rat u Ukrajini

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski zastupnik Marin Miletić (Klub Mosta) ustvrdio je u utorak, tijekom slobodnih govora u Hrvatskom saboru, da su glavni razlozi za osiromašenje hrvatskih građana zatvaranje gospodarstva za vrijeme pandemije, uvođenje eura i rat u Ukrajini.

Pročitavši povećane cijene više prehrambenih proizvoda Miletić je upitao osjeća li Vlada odgovornost jer se smanjenje PDV-a na hranu i prehrambene proizvode, teško nekoliko milijardi kuna, nije manifestiralo nižim krajnjim cijenama već je sav iznos otišao u ruke vlasnika trgovačkih lanaca.

Miletić: Milijarde eura izgubljene za vrijeme pandemije

"Osjeća li Vlada odgovornost zbog milijardi eura izgubljenih kroz zatvaranje gospodarstva za vrijeme pandemije", rekao je.

Upitao je osjeća li Vlada odgovornost za inflaciju koja je prisutna zbog "silnih milijardi" umjetno upumpanih u gospodarstvo, kao i za demografski slom, raspad poljoprivredne proizvodnje, iseljavanje mladih i dr.

"Premijer i ministri kao da su cijepljeni, ne s buster dozama, nego od bilo kakvog osjećaja odgovornosti. To pokazuje da žive u nerealnim svjetovima, odvojenim od stvarnosti hrvatskog naroda", kazao je Miletić.

Smatra da će se kriza manifestirati prvenstveno kroz poremećaj na energetskom i poljoprivrednom tržištu, pri čemu iduće godine ističe moratorij za prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima.

"Kako je krenulo, ako se nešto ne promijeni, građani Hrvatske će saditi krumpire po balkonima svojih nebodera i biti sretni da nešto naraste", rekao je Miletić.

Zekanović: Grbin bi trebao napustiti politiku

Nezavisni saborski zastupnik Hrvoje Zekanović napao je predsjednika SDP-a Peđu Grbina ustvrdivši da je njegovo umijeće bavljenja politikom "obrnuto proporcionalno njegovoj visini i stasu".  

"Bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić bio je za njega svemirski brod. Njegovo umijeće bavljenja politikom je obrnuto proporcionalno njegovoj visini i stasu, veličini njegove glave. Ako ima ikakav osjećaj prema socijaldemokraciji najbolje mu je da napusti politiku i pusti SDP na miru", rekao je Zekanović.

Jedino što je Grbin kvalitetno napravio jest to da je iz SDP-a izbacio pola zastupnika, kazao je Zekanović i pozvao ga da pokaže uplatnicu od 50-ak tisuća kuna, koje je uzeo kao naknadu za odvojeni život.

"Opravdano sumnjam da je potrošio novac poreznih obveznika i nije ga uplatio nikome jer su očito njegovi troškovi, obzirom na XXL, vjerojatno veliki", rekao je Zekanović.     

Pavliček: Nedostatak radnika u Nacionalnom parku Plitvička jezera

Marijan Pavliček (Klub Hrvatskih suverenista) upozorio je na nedostatak radnika u Nacionalnom parku Plitvička jezera iako su nezaposleni učenici koji su završili turističke smjerove i žive na području tog nacionalnog parka.

Također je ustvrdio da Nacionalni park nije ništa napravio oko ugroženosti od požara iako je rješenje nadležnog ministarstva zaprimio još 8. kolovoza 2018. godine.

Pavliček kaže da sistematizacija radnih mjesta u toj javnoj ustanovi, u odjelu protupožarne zaštite, nije sukladna Zakonu o vatrogastvu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini