ZAGREB

Milanović: MORH ima instrumente za rješavanje kašnjenja ophodnih brodova

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik RH Zoran Milanović u ponedjeljak je komentirao kašnjenje izgradnje serije obalnih ophodnih brodova, ugovorenih za Ministarstvo obrane, rekavši da je to posao koji je dobilo hrvatsko brodogradilište i MORH mora imati i ima instrumente kojima se takve stvari rješavaju.  

''Prošlo je sedam godina, a samo jedan brod plovi. Ja od siječnja 2016. za to ne odgovaram. A to nije bio izmišljen projekt, to je bio stvaran projekt, financiran je, brodovi su bili dizajnirani. Posao je dobilo jedno hrvatsko brodogradilište koje je sada u poteškoćama, ali to me ne zanima'', kazao je Milanović prilikom obilaska opožarenog područja na predjelu Vrbanj - Dol kod Starog Grada na Hvaru, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.

Milanović je dodao da MORH ''mora imati i ima instrumente kojima se takve stvari rješavaju da vojska, odnosno mornarica, obalna straža dobije ono što ih ide'' te da ''to nije dobar posao''.

Na pitanje novinara jesmo li dovoljno spremni dočekali protupožarnu sezonu Milanović rekao je da su na otocima najnezgodnija prva dva-tri sata koja ovise isključivo o reakciji otočana.

''Tu su se pokazali kao profesionalci i to hrabri profesionalci. To su elementarne nepogode. Jedino što bi trebalo je da, ako ima šest kanadera, da je svih šest spremno u sezoni, ali ništa od toga. Vlada je nadležna za to, Banožić'', ustvrdio je dodajući kako ga ne zanima je li MORH unaprijed platio popravak, već samo je li posao izvršen.

Milanović je spomenuo i nedostatak hangara za 'helikoptere koje, kako kaže, "dobijemo na dar i držimo ih na kiši''.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum