IMA LI ISTRA SLIČNOSTI S BRAČEM?

MALVERZACIJE ZEMLJIŠTEM: Lažne kuće od kartona poslužile za legalizaciju, a vrijednost zemljišta skočila u nebo

| Autor: Glas Istre
Ilustracija/Cropix

Ilustracija/Cropix


USKOK je potvrdio da otvara istragu protiv Snežane Bralić, 62-godišnje službenice Upravnog odjela za graditeljstvo i prostorno uređenje Splitsko-dalmatinske županije koja je vodila Pododsjek Ispostave u Supetru. Sumnjaju na malverzacije s legalizacijom nekretnina na Braču kojima su povećavane vrijednosti zemljišta u tamošnjim, uglavnom skrovitim uvalama, piše Telegram.hr

Istražitelji sumnjaju da je ona i još pet osoba bilo uključeno u kriminalni lanac koji je uz pomoć objekata napravljenih od knaufa i kartona fingirao geodetske snimke o tzv. izvedenom stanju koje su onda korištene u postupku ozakonjenja nezakonito izgrađenih zgrada, odnosno legalizacije. Čim bi objekt postao legalan, prodaja zemljišta s takvim objektom bila bi vrjednija.

Muljaže su, sumnja USKOK, počele 2014. godine. Snežana Bralić okupila je oko sebe stručne ljude – ovlaštenog inženjera geodezije u Uredu ovlaštenog inženjera geodezije iz Žrnovnice, vlasnika Ureda za samostalno obavljanje poslova projektiranja i stručnog nadzora i arhitekta koji je u međuvremenu preminuo.

U rješenju o provođenju istrage navodi se da su oni na zahtjev vlasnika zemljišta s Brača Tonćija Kelama izdali najmanje pet rješenja o izvedenom stanju za nezakonito izgrađene zgrade kojih uopće nije bilo. Namjera je bila, piše Uskok, da mu tako omoguće ozakonjenja nepostojećih ili nezakonito izgrađenih zgrada na osnovu čega je višestruko uvećao vrijednost svojim parcelama.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini