IDS U SABORU

LEROTIĆ: Hrvatska konačno mora zaštititi istarske ribare!

| Autor: Glas Istre
Lerotić u Saboru

Lerotić u Saboru


Zastupnik IDS-a, Marin Lerotić danas je u Saboru govorio o hrvatskom stavu o hrvatsko-slovenskoj granici.

Posebno se osvrnuo na „žilet žicu“ koju su postavili Slovenci na granici s Hrvatskom, koristeći teritorij Hrvatske. Govorio je i o apsurdu kroz koji prolaze naši sugrađani koji moraju tražiti dopuštenje Slovenije da prelaze iz jednog dijela zemlje u drugi. Spomenuo je i nedavni slučaj da se omogući slovenskim ribarima korištenje hrvatskih teritorijalnih voda, a zauzvrat Slovenija neće pisati kazne hrvatskim ribarima.

- Slovenija više neće pisati kazne hrvatskim ribarima koje dobivaju u hrvatskom teritorijalnom moru. Slovenci su podvukli crtu, iako arbitražni sporazum nije dovršen jer se hrvatska povukla, a Slovenija je kompromitirala taj arbitražni sporazum. Upitao se gdje je tu borba ministarstva vanjskih poslova za interese naših sugrađana.

Lerotić je istaknuo kako Hrvatska može, mora i treba učiniti sve u zaštitu interesa svojih sugrađana koji izlaze na more da bi ulovili ribu, prodali je, prehranili svoje obitelji i platili obveze. Izrazio je snažnu podršku istarskim ribarima u potrebi da očuvaju svoje interese i zatražio od Ministarstva vanjskih poslova da pokaže snažni moderni suverenizam i snažni utjecaj i položaj Hrvatske u međunarodnim tijelima i napokon zauzme jasan stav koji će biti isključivo u interesu hrvatskih građana.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater