ZAGREB

Lauc na facebooku najavio tužbe protiv onih koji ga vrijeđaju ali i medija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Član Znanstvenog savjeta Vlade Gordan Lauc u subotu je upozorio sudionike u javnom diskursu da o njemu “ne iznose i ne prenose laži i klevete”, kao i da ga ne vrijeđaju, najavivši da će u suprotnom poduzeti pravne radnje kako bi zaštitio svoj ugled i čast.

"Nažalost u javnom prostoru se pojavilo više osoba koje misle da o meni mogu slobodno iznositi razne laži, klevete i uvrede pa moram reagirati", poručio je Lauc u objavi na facebooku dodavši da prije pojedinačnih reakcija radi zaštite ugleda i časti, šalje javno upozorenje svima.

Lauc je istaknuo da je, među ostalim, on profesor na Sveučilištu u Zagrebu te počasni odnosno gost profesor na više stranih sveučilišta, te da ni on osobno niti institucije koje predstavlja više ne mogu i neće tolerirati "bezočne laži i uvrede koje se ovih dana pojavljuju u javnom prostoru".

Kazao kako je angažirao agenciju da aktivno traži objave u tom smislu i dao uputu odvjetnicima da rutinski podnose kaznene prijave za uvredu i klevetu i tužbe za naknadu štete njemu i institucijama koje predstavlja ili vodi. 

Član Znanstvenog savjeta Vlade upozorio je i medije da prije javnog objavljivanja neistinitih informacija i izjava poput navoda - "Lauc laže", "Lauc iznio netočne brojeve", "Lauc priča gluposti", "kvazi-znanstvenik", "rent-a-znanstvenik", zatraže njegovo očitovanje i odgovor na navedene tvrdnje. Tvrdi da bi u suprotnom, pravne radnje mogle biti pokrenute i protiv medija koji objavljuju takve tvrdnje. 

Lauc je poručio i da nije "plaćenik Vlade", te da Vladu ili pojedinog ministra podržava ako misli da rade nešto dobro, a kada misli da rade krivo, da će ih kritizirati. Ustvrdio je da je u pandemiji već sam imao i neugodnih situacija, dodavši da je bilo i "otvorenih prijetnji od pojedinih ministara".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater