ZAGREB

Konferencija srednja.hr o uvođenju građanskog odgoja i e-učenju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prva konferencija portala srednja.hr, u povodu 10. rođendana portala, na kojoj se raspravljalo o uvođenju građanskog odgoja, e-učenju te demografskim kretanjima i plaćama profesora, održana je u Zagrebu.

Na konferenciji su sudjelovali i učenici, a raspravljalo se na 12 panela, a održano je i osam predavanja. 

Raspravljalo se i o eksploziji kvota na visokim učilištima, obrazovanju budućnosti za vještine budućnosti te problemu seksualnog uznemiravanja na visokim učilištima, izvijestili su iz Pametne kuće gdje je konferencija održana.

Predstavljen je i Alumni projekt portala srednja.hr čiji je partner Hrvatska zajednica županija, a riječ je o jedinstvenom projektu koji mapira najbolje hrvatske učenike i profesore prema kriteriju dobivenih Oskara znanja.

Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić predstavio je rezultate istraživanja u kojima su sudjelovali mladi.

"Kada mladima dajemo etikete koje im ne stoje, trebamo pogledati rezultate istraživanja je li to zaista tako", rekao je Jokić.

Predsjednik uprave  poduzetničkog studija EFFECTUS Robert Kopal istaknuo je povezanost obrazovanja i kreativnosti te kasnijeg uspjeha u životu predloživši konkretne promjene obrazovnog sustava kojima bi se kreativnost učenika poboljšala.

Donedavna dekanica ADU Franka Perković Gamulin predložila je konkretne smjernice visokim učilištima u slučaju prijava studenata i studentica za seksualno uznemiravanje.

Rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija govorila je o problemima sveučilišne autonomije.

"Pogrešno je misliti da akademska autonomija nema ograničenja", rekla je dodavši kako je autonomiju moguće zaštititi jedino inzistirajući na autentičnoj demokratizaciji te edukaciji.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs predstavio je novi paket zakona koji se priprema za unaprjeđenje visokog obrazovanja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom