ZAGREB

Kandidaturom za gradonačelnika Zagreba Ljubomir Majdandžić radi otklon od Beljaka

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nezavisni kandidat za gradonačelnika Zagreba Ljubomir Majdandžić u ponedjeljak je na konferenciji za novinare u svom stožeru predstavio kandidaturu sa sloganom "Gradonačelnik 2.0", kojom, kako je poručio, radi jasan otklon od predsjednika HSS-a Kreše Beljaka.     

Majdandžić je rekao da kao dugogodišnji član HSS-s, član predsjedništva stranke i voditelj Stručnoga vijeća HSS-a izlazi na izbore u Zagrebu kao nezavisni kandidat, nezadovoljan politikom Kreše Beljaka.

Istaknuo je da je odluka o njegovoj kandidaturi usuglašena sa članovima HSS-a iz svih 17 gradskih četvrti grada Zagreba, koji ga podržavaju. 

"Odlukom o kandidaturi radi se jasan i nedvojben otklon od politike koju zastupa Krešo Beljak u HSS-u i izražava nezdovoljstvo njegovom neodlučnošću vezanom za lokalne izbore u Gradu Zagrebu", poručio je Majdandžić. 

Majdandžić je predstavio i svojih osam strateških ciljeva koje kao gradonačelnik Zagreba namjerava ostvariti. 

Komunalne naknade plaćati prema stvarno nastaloj potrošnji, te riješiti gospodarenje otpadom - prva su mu dva strateška cilja.

Strateški ciljevi Majdandžića su i riješiti promet - elektromobilnost, partnerstvo Grada Zagreba i Fonda za obnovu, omogućiti širokopojasni pristup Internetu velikih brzina,  solarni grad i ušteda energije.

Također, administrativna i financijska decentralizacija po gradskim četvrtima te osnivanje Gradskog ureda za potporu poduzetnicima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater