ZAGREB

Jandroković: Sabor će odigrati svoju rolu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u utorak je najavio kako će Sabor, koji u srijedu nastavlja zasjedati u staroj Ininoj zgradi jer je njegova oštećena u potresu, "odigrati svoju rolu" i pomoći Vladi u donošenju svih važnih zakona.

 "Radit ćemo po dnevnom redu koji je najavljen na našim stranicama, po pravilima koja smo definirali, tako da će Sabor svoju rolu odigrati i pomoći Vladi u donošenju svih važnih zakona“, poručio je Jandroković nakon sastanka državnog vrha u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

 Izvijestio je da je danas obišao Ininu zgradu u Šubićevoj, u kojoj je smješten Državni inspektorat, navodeći da su definirana pravila i uvjeti zasjedanja.

 Ponovio  je kako su dijelovi saborske zgrade na Markovu trgu oštećeni, zbog čega se ona do daljnjega neće moći koristiti.

 "Nažalost, treći i četvrti kat nisu u dobrom stanju, prema informacijama koje sam dobio ti se prostori neće koristiti do daljnjega. Statičari su ih pregledali, dobili smo mišljenje da je bolje da u tim prostorima ljudi ne borave“, rekao je predsjednik Sabora i napomenuo da "ne funkcionira" ni sabornica.

Od zgrade Sabora do daljnjega ništa

 "Ona ne funkcionira jer nema ni grijanja, niti hlađenja, niti ventilacije, imamo komoru (na krovu) koja se nagnula i koja ne funkcionira, tako da saborska zgrada do daljnjega... ništa“, izjavio je.

 Zadovoljan je što je Sabor našao adekvatan prostor za rad. "Ovaj prostor Državnog inspektorata, koji za Hrvatsku ima i povijesno značenje, je adekvatan i u njemu ćemo održavati sjednice“, kazao je Jandroković, 

 Potvrdio je da su zastupnici, koji u Zagreb dolaze iz drugih dijelova Hrvatske, dobili potrebne obrasce da mogu putovati. U dogovoru sa Nacionalnim stožerom civilne zaštite dogovoreno je da saborske iskaznice služe kao propusnice i zastupnici koju putuju na sjednicu imat će izuzeće (od zabrane napuštanja mjesta boravka, odnosno prebivališta), kazao je.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of