hrejting

ISTRAŽIVANJE: Evo koliko bi hrvatskih građana podržalo uvođenje lockdowna za necijepljene te koliko bi ih podržalo uvođenje covid potvrda za kafiće, restorane, salone...

| Autor: Glas Istre
(snimila Mirjana Vermezović Ivanović)

(snimila Mirjana Vermezović Ivanović)


Novi HRejting govori o covidu, tj.odnosu ispitanika prema odabranim mjerama za suzbijanje pandemije donesenima u drugim europskim zemljama, prenosi N1

Evo što ispitanici misle o uvođenju lockdowna za necijepljene koji ne bi smjeli izlaziti iz kuće osim s opravdanim razlogom, primjerice nabavke hrane ili odlazak na posao, kao što to uvodi Austrija? Njih 55,5% ne bi podržao tu mjeru, dok ih 39,4% odgovara da bi podržali lockdown za necijepljene. Mali postotak ne zna ili ne želi odgovoriti.

Na pitanje podržavate li uvođenje covid-potvrda za ulazak u kafiće, restorane, frizerske salone, teretane, po uzoru na Njemačku i Italiju- većina ispitanika, njih 55% podržava tu mjeru, a oko 40% ne, pokazuju rezultati nove ankete koju je objavio HRT.

Mjeru uvođenja covid-potvrde za sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao što je to napravila Italija podržalo bi 53,5% posto ispitanika, a oko 40% ne bi. Ostali ne znaju li ne žele odgovoriti.

Gotovo 53% ispitanika podržalo bi uvođenje covid-potvrda za sve vjernike na molitvama u vjerskim objektima, a njih 39,5% ne bi.

Kada je riječ o uvođenju covid-potvrda za učenike srednjih škola koji bez njih ne bi mogli pohađati nastavu, 60% ispitanika ne bi podržalo tu mjeru, a 33% bi podržao uvođenje covid-potvrda za srednjoškolce.

Istraživanje je provedeno od 15. do 17. studenog na uzorku od 1400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2,62%, a pouzdanost istraživanja 95%.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini