HZZO UPOZORAVA GRAĐANE: Ne nasjedajte na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju

| Autor: Glas Istre
Arhiva/Ilustracija

Arhiva/Ilustracija


Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) upozorava građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare od strane različitih trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a, nudeći pri tome usluge masaže, pretrage, skupe aparate i preparate, telefonskim putem ili dolaskom na kućne adrese.

Ovih je dana HZZO obaviješten o dva slučaja pokušaja spomenutih prijevara. Naime, osiguranik s područja Zagreba prijavio nam je slučaj u kojem mu se osoba telefonskim putem lažno predstavila kao djelatnik HZZO-a nudeći „besplatno medicinsko pomagalo (lumbalni pojas) uz poštarinu od 100 kuna koju bi im HZZO vratio sa sljedećom mirovinom“. Nadalje, HZZO-u je prijavljen i slučaj u kojem je osoba koja se lažno predstavljala kao djelatnik HZZO – a, dolaskom na kućnu adresu, pokušala kontaktirati osiguranu osobu. Napominjemo kako je u oba slučaja riječ o lažnom predstavljanju.

HZZO je proteklih godina više puta zaprimio dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica. Napominjemo da HZZO obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje i to isključivo na lokacijama ispostava i područnih ureda, a ne na kućnim adresama. Djelatnici HZZO-a ne bave se prodajom niti preporukom bilo kakvih proizvoda telefonskim putem niti dolaskom na kućne adrese. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata. Građane koji se nađu u spomenutoj situaciji pozivamo da pokušaj prijevare prijave policiji.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini