ZAGREB

Humanitarnom projektom "Uz nas niste sami” prikupljeno 720 tisuća kuna

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Humanitarnim projektom "Uz nas niste sami: Za osmijeh u srcu” do sada je prikupljeno 720 tisuća kuna za pomoć djeci kojoj je potrebno osigurati dugotrajno liječenje u bolnicama u Osijeku i Rijeci te odraslima s teškoćama kretanja i intelektualnim teškoćama, koji borave u Centru za rehabilitaciju Stančić.

Kako je u nedjelju navečer izvijestio HRT, tijekom izravnog televizijskog prijenosa na Prvom programu, u suradnji s udrugom "Smiješak za sve" i Savezom društava "Naša djeca", pozivima gledatelja prikupljeno je 670 tisuća kuna, a do emitiranja vijesti u središnjem dnevniku HRT-a prikupljeni iznos se popeo na 720 tisuća kuna, čime je premašen cilj akcije, odnosno 600 tisuća kuna.

Projekt su podržale brojne osobe iz političkog i javnog života, a cilj mu je podići svijest javnosti o potrebama djece na dugotrajnom liječenju i potrebama odraslih osoba s invaliditetom koji ne mogu samostalno živjeti te donacijama omogućiti bolje uvjete za obje ranjive skupine.

U Hrvatskoj, prema procjenama stručnjaka, oko 1300 djece na godinu ima potrebu za palijativnom pedijatrijskom skrbi, odnosno dugotrajnim liječenjem. Riječ je djeci do 18 godina, koja se nalaze u životno ugrožavajućem stanju za koje je moguće provesti liječenje ili o djeci za čije bolesti suvremena medicina nije pronašla lijek te im je potrebno osigurati intenzivnu liječničku skrb u tijekom duljeg razdoblja.

U Centru Stančić smještene su 203, većinom odrasle, osobe s invaliditetom. Za njih se brine 139 zaposlenika. Udruga "Smiješak za sve“ želi tim ljudima osigurati potpunu integraciju u društvo i bolju kvalitetu života kroz blisko i redovno druženje s volonterima odnosno opremanjem volonterskog centar.

Humanitarna akcija traje do 31. siječnja iduće godine, a donirati se može na žiro račun HR35 2340 0091 5110 41446 ili pozivom na humanitarni broj telefona - 060 9006.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter