ZAGREB

HTZ organizirao akciju dijeljenje vode u trajektnim lukama Stinica i Split

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska turistička zajednica i ove godine usred glavnog dijela turističke sezone organizira akciju dijeljenja izvorske vode s natpisom „Welcome to Croatia“, a ove su subote bočice osvježenja i dobrodošlice namijenjene brojnim putnicima i turistima u trajektnim lukama Stinica i Split. 

Akciju dijeljenja brendirane izvorske vode s natpisom „Welcome to Croatia“ prošle subote dijelila se na graničnim prijelazima Rupa, Bregana, Macelj i Plovanija.

Akciji podjele vode u Trajektnoj luci Stinica priključili su se direktor Hrvatske turističke zajednice (HTZ) Kristjan Staničić, direktor Turističke zajednice (TZ) Ličko-senjske županije Ivan Radošević, direktor TZ Senja Viktor Samaržija, direktor TZ općine Lopar Marin Mušćo te predstavnici TZ grada Raba, priopćeno je iz HTZ-a.

„U Hrvatskoj je u tijeku sama špica turističke sezone kada u hrvatskim destinacijama na dnevnoj bazi kontinuirano boravi više od milijun gostiju. Velika je to brojka koja potvrđuje kako je naša zemlja vrlo dobro pozicionirana na turističkom tržištu, zbog čega su nam mnogi inozemni ljubitelji putovanja i ukazali svoje povjerenje. Putem ove akcije želimo im se zahvaliti na simboličan način, a kako su prisutne velike gužve i vrućine našim gostima želimo olakšati vrijeme čekanja te im pružiti osjećaj dobrodošlice“, izjavio je direktor Staničić.

Dodao je da će se u u trajektnim lukama Stinica i Split danas podijeliti 30.000 bočica vode.

U zemlji je trenutačno 1,1 milijun turista od kojih oko 942.000 stranih

„Od početka godine bilježimo odlične turističke rezultate, na 95 posto noćenja smo iz rekordne 2019. godine, smještajni kapaciteti i naše destinacije su odlično popunjene“, izjavio je direktor TZ Ličko-senjske županije Radošević.

Prigodno brendirane boce vode s porukom dobrodošlice i otisnutim QR kodom, koji vodi na stranicu hrvatskog turizma Croatia.hr, dijele se i u Trajektnoj luci Split gdje mnogi turisti čekaju na ukrcaj i daljnji put prema hrvatskim otocima.

„Izuzetno nam je drago sudjelovati u ovom zajedničkom projektu s Hrvatskom turističkom zajednicom. Svaki znak pažnje i truda naši gosti itekako prepoznaju, oni nam uvijek moraju biti na prvom mjestu jer samo tako možemo opravdati, ali i dugoročno zadržati njihovo povjerenje“, istaknula je direktorica TZ grada Splita Alijana Vukšić.

Inače, trenutačno u zemlji boravi 1,1 milijun turista od kojih je oko 942.000 stranih. Trenutačno je najviše gostiju s tržišta Njemačke, Hrvatske, Slovenije, Austrije i Nizozemske. Gledajući po destinacijama, najviše turista boravi u Rovinju, Medulinu, Viru, Poreču i Umagu.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum