TIMES TRAVEL SHOW

Hrvatska turistička ponuda na sajmu u New Yorku: Hrvatska među TOP 5 najpopularnijih destinacija NA AMERIČKOM TRŽIŠTU

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)

Ilustracija (N. LAZAREVIĆ)


Hrvatska turistička zajednica i ove je godine organizirala predstavljanje hrvatske turističke ponude na 16. izdanju sajma New York Times Travel Show. Na sajmu je sudjelovalo više od 560 izlagača, uključujući i 170 predstavnika nacionalnih turističkih organizacija iz cijelog svijeta te više od 30.000 potencijalnih putnika i predstavnika turističkog sektora. Hrvatski štand obišao je i direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić, a svoju ponudu na sajmu predstavljaju turističke zajednice grada Zagreba te Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije.

- Na američkom tržištu Hrvatska je među top pet emerging destinacija, što potvrđuje snažan rast turističkog prometa iz SAD-a u posljednjih nekoliko godina. Informacije koje smo dobili od naših partnera upućuju na još jednu odličnu turističku godinu. Naime, određene projekcije govore o rastu prometa s tržišta SAD-a u ovoj godini po stopi od 15 do 20 posto, izjavio je direktor Staničić, te dodao da je samo tijekom prošle godine s tržišta SAD-a ostvareno više od 580 tisuća dolazaka i 1,6 milijuna noćenja, što u odnosu na 2017. godinu predstavlja rast od visokih 22 posto u dolascima i 18 posto u noćenjima.

Prilikom svog posjeta New Yorku Staničić se susreo s Terry Daleom, predsjednikom Udruženja američkih turoperatora USTOA, te ostalim predstavnicima partnera i agencija kao što su Virtuoso i Signature Travel Network. Sajam je posjetila i hrvatska konzulica u New Yorku Lidija Babić.

U prilog rastu putovanja iz SAD-a prema Hrvatskoj ide i povoljna gospodarska situacija u SAD-u, prisutnost hrvatske ponude u katalozima svih ključnih turističkih subjekata, kao i generalna popularnost naše zemlje na američkom tržištu, što potvrđuju i osvojene prestižne Travvy nagrade, ali i brojne medijske objave, poput one u The New York Times Magazineu u kojem je objavljena lista 52 mjesta koja se moraju posjetiti u 2019. godini, a među kojima su navedeni Zadar i okolni otoci. Pozitivnim trendovima će pridonijeti i najavljeni let American Airlinesa koji će od lipnja do listopada prometovati na relaciji Philadelphia-Dubrovnik.

- Rezultati istraživanja Affluent Traveler Collection (ATC) pokazuju da se Hrvatska, uz Island, Južnu Afriku, Japan i Italiju nalazi na popisu najtraženijih destinacija u 2019. godini. Istraživanja među članovima USTOA-e pak pokazuju da se naša zemlja, uz Island, Kambodžu, Kolumbiju, Vijetnam, Portugal, Butan, Boliviju, Burmu i Etiopiju nalazi na popisu najbrže rastućih destinacija. Svoje mjesto Hrvatska ima i u ponudi Virtuosa koji je za 2019. godinu pripremio devet obaveznih iskustava, od kojih se jedno odnosi na Hrvatsku koja se našla u odabranom društvu destinacija kao što su Novi Zeland, Španjolska i Maldivi, izjavila je direktorica predstavništva HTZ-a u New Yorku Ina Rodin. (GlasIstre.hr)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater