KOMUNIKACIJA S PROIZVOĐAČEM

HRVATSKA GREŠKA: Sad će nam Pfizer naplaćivati cjepivo skuplje nego prije

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (foto EPA)

Ilustracija (foto EPA)


Šef HZZJZ-a Krunoslav Capak rekao je danas da je Pfizer deklarirao kako u jednoj bočici ima pet doza cjepiva, a ljudi na terenu su uspjeli navući šest, pa čak i sedam doza.

"Pfizer je rekao da je to moguće. Kako je do toga došlo, pitajte Pfizer", rekao je Capak i dodao: "Neki su imali igle za navlačenje od 2 milimetra, a neki od 1 milimetar. Neke zemlje nisu mogle nabaviti manje šprice, mi imamo te i možemo od početka navlačiti više", rekao je Capak.

"Mi smo Pfizer pitali hoće li rezultati biti isti ako se uzima šest doza. Odlučili su da će to i naplaćivati sada, umjesto pet doza naplatit će šest", rekao je Capak, koji je objasnio i zašto je najviše naručeno AstraZenecinog cjepiva.

"Prvi ugovor koji je EU ponudila je bio ugovor s njima. Tada je bilo govora da će prvo cjepivo koje će se registrirati biti upravo to cjepivo. To je bio listopad. Nitko tada nije spominjao registraciju Pfizera. Vidjeli smo da je cijena povoljna i naručili smo količine koje su nam trebale za najrizičnije skupine", kazao je Capak.

"Nama je pripalo 2.7 milijuna doza. AstraZeneca je pred registracijom. Predan je zahtjev. Datum registracije vjerojatno je 29.1. Učinkovitost AstraZenecinog cjepiva je 62 do 92 posto. Učinkovitost raste s drugom dozom. Testirano je na 40.000 osoba. Učinkovitost protiv teških oblika bolesti je 100 posto", rekao je Capak. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini