VARAŽDIN

Hitna Varaždinske županije dobila četiri nova suvremena vozila

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije bogatiji je za četiri nova vozila opremljena najsuvremenijim uređajima i opremom za hitne intervencije, priopćili su u petak iz Varaždinske županije.

Ključeve vozila ravnatelju Zavoda Mladenu Smoljancu predao je zamjenik župana Robert Vugrin, koji je istaknuo da je u doba borbe s epidemijom koronavirusa to ulaganje pozitivna vijest.

„Proteklih nekoliko godina intenzivno obnavljamo vozni park Zavoda za hitnu medicinu pa su vozila svake godine sve bolje opremljena, a moram istaknuti kako i ova sadržavaju najmodernije uređaje, ali i određenu opremu koja ulazi u nadstandard”, rekao je Vugrin.

Sva četiri nova Peugeotova vozila imaju autopuls, uređaj koji je namijenjen automatskoj masaži srca, a jedno vozilo ima i tzv. biobag, izolacijsku jedinicu koja u slučaju zaraze štiti djelatnike, a u slučaju opeklina štiti pacijenta.

Vrijednost Vozila su vrijedna više od 1.849.000 kuna s PDV-om, pri čemu su 800.000 kuna decentralizirana financijska sredstva, a više od milijun kuna osigurano je iz proračuna Varaždinske županije.

Inače, Zavod za hitnu medicinu raspolaže voznim parkom od  43 vozila od kojih je pet za hitnu medicinu i 38 za sanitetski prijevoz. Prosječna starost vozila hitne pomoći sada je šest mjeseci, a vozila sanitetskog prijevoza pet i pol godina.

Ravnatelj Zavoda Mladen Smoljanec istaknuo je kako je vrlo važno za djelatnike i pacijente da imaju sigurna vozila te da će nova vozila biti mnogo ekonomičnija, uz smanjene troškove održavanja.

„Vozila su prilagođena vožnji brdovitim predjelima u zimskim uvjetima te opremljena najsuvremenijim uređajima i svom potrebnom opremom za izvođenje hitnih intervencija. Dva će vozila biti raspoređena u Varaždinu, a preostala dva u Novi Marof i Ivanec”, objasnio je Smoljanec.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater