SPLIT

HGSS Split spasio dvoje ozlijeđenih planinara na Mosoru

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Helikopterskom akcijom u nedjelju je u splitski KBC prevezeno dvoje ozlijeđenih planinara na Mosoru, izvijestila je Hrvatska gorska služba spašavanja  (HGSS)  Split, o dvije akcije spašavanja.

Splitski su HGSS-ovci na  Facebook stranici priopćili kako su danas oko 11.50 sati dobili dojavu o nesreći strane planinarke koja je pri padu ozlijedila nos i rame na planinarskoj stazi između planinarskih domova Umberto Girometta i Lugarnica.
Planinarski dom Umberto Girometta je na nadmorskoj visini od 868 metra dok je planinarski dom Lugarnica na nadmorskoj visini od 872 metra.

Kako su objasnili, u blizini su bili na tečaju za alpiniste početnike članovi HGSS-a među kojim i liječnica te su brzo pronašli ozlijeđenu planinarku i zbrinuli je pošto ona nije mogla samostalno hodati.

"Teren je bio težak za transport zemaljskim putem te su spašavatelji pozvali u pomoć ekipu letača spašavatelja koji su se helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) stigli na mjesto nesreće. U isto vrijeme se dogodila još jedna nezgoda u kojoj je jedan planinar ozlijedio skočni zglob. Druga ekipa spašavatelja ga je dopratila do helidroma pored planinarskog doma te je i on prevezen helikopterom u KBC Split", objasnio  je Stipe Božić, alpinist i HGSS-ovac..

U ovim akcijama je, uz posadu helikoptera, sudjelovalo devetero članova splitske stanice HGSS-a, dodao je Božić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini