ZAGREB

Gradu Zagrebu dionice ZABA-e pri likvidaciji Sveučilišne bolnice

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak su prihvatili prijedlog zaključka gradonačelnika o prodaji dionica Zagrebačke banke koje su u likvidacijskom postupku ostale Gradu kao osnivaču Sveučilišne bolnice, a procjenjuje se da bi se tako moglo uprihoditi više od 21 milijun kuna.

U prijedlogu zaključka gradonačelnika Tomislava Tomaševića o stjecanju imovine u likvidacijskom postupku Sveučilišne bolnice Zagreb u osnivanju navodi se kako je u interesu Grada da se okonča ta likvidacija. 

Likvidatorica je obavijestila Grad da je obavila sve poslove u tom likvidacijskom postupku i da je preostala imovina Sveučilišne bolnice Zagreb u osnivanju - u likvidaciji, između ostaloga, 326.040 dionica Zagrebačke banke (ZABA) nominalne vrijednosti 6.520.800,00 kuna. 

Sveučilišna bolnica Zagreb u osnivanju-u likvidaciji ima u imovini i dionice Elektrometal d.d. u stečaju koje, kako je rečeno, trenutno nemaju nikakvu vrijednost i one će samo formalno biti prenesene na Grad Zagreb kod konačne odluke o dovršetku likvidacije.

Dionice ZABA mogu se prodati ili prenijeti osnivaču te je rečeno da je prodaja ili prijenos dionica zadnji korak u dovršetku likvidacije Sveučilišne bolnice Zagreb.

Predložena je prodaja dionica ZABA-R-A d.d. koja bi se obavila putem ovlaštenog investicijskog društva. Dionice bi se dale na prodaju po tržišnoj vrijednosti na Zagrebačkoj burzi, ali ne ispod ponderiranog prosjeka svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca prije dana prodaje dionica.

Na ovlaštenoj stranici Zagrebačke burze trenutna tržišna vrijednost dionice ZABA-R-A-e je oko 65,00 kuna, te se prodajom dionica očekuje uprihoditi oko 21.192.600,00 kuna. 

Gradska skupština prihvatila je i prijedloge gradonačelnika Tomaševića o raskidu ugovora o osnivanju Zaklade "Hrvatska kuća disanja" i Zaklade "Hrvatska kuća srca".

Na sjednici je prihvaćen i zaključak o sklapanju Sporazuma o financiranju održavanja ceste Gornja Bistra - Crveni spust za 2022. godinu.

Navedeno je kako će Grad Zagreb, Zagrebačka županija, Hrvatske šume i Općina Bistra sklopiti Sporazum o financiranju održavanja te ceste u jednakim omjerima, a prema troškovniku za njezino održavanje od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca 2022. Komunalnog gospodarstva Bistra, u ukupnom iznosu od 749.849,25 kuna u koji je uračunat PDV.

Gradska skupština je između ostalog prihvatila i gradonačelnikov prijedlog akcijskog plana Grada Zagreba za integraciju tražitelja međunarodne zaštite i osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita za 2022. godinu. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of