SPLIT

Gradonačelnik Splita posjetio zdravstvene djelatnike COVID bolnice

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara u srijedu je posjetio djelatnike splitskog KBC-a na Križinama te studente viših godina Medicinskog fakulteta koji volontiraju u Respiracijsko-intenzivističkom regionalnom centru za covid-19, zahvalivši im na svemu što rade u borbi protiv koronavirusa.

Krstulović Opara je kazao kako se radi o ljudima koji su protekla dva mjeseca proveli na "prvoj crti obrane od koronavirusa, brinući o pacijentima od Zadra do Dubrovnika".

Gradonačelniku su rekli kako im je to bilo iskustvo koje će pamtiti cijeli život, ali i dati dodatnu snagu i pomoći im u nekim novim kriznim situacijama i izazovima.  

"Došao sam vam zahvaliti, ali vas i ohrabriti. Znam da vi znate koliko ste puno učinili za naše sugrađane. Želim da i oni znaju. Naša je bolnica bila ključna i u Domovinskom ratu, iz tog su neke vaše starije kolege izvukle veliko iskustvo, vjerujem kako ćete i vi iz ovog izići još hrabriji i snažniji", poručio je.

"Na dobro vam došla Sudamja, a zagovor našeg svetog Dujma nek vas prati u svakodnevnom radu", dodao je. 

Na dolasku i ohrabrenju gradonačelniku je zahvalio ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović, posebno zahvalivši svojim suradnicima, liječnicama i medicinskim sestrama, tehničarima i čitavom osoblju bolnice na Križinama.

"Iza njih su dva mjeseca borbe protiv koronavirusa, a u ovoj zdravstvenoj krizi dosad su podnijeli najveći teret u Hrvatskoj. Skrbe o polovici svih bolesnika na respiratoru, a trećina svih hospitaliziranih u Hrvatskoj je zbrinuta u splitskoj bolnici, s područja od Zadra do Dubrovnika", napomenuo je Meštrović. 

Krstulović Opara osoblju je splitske bolnice u ime svih građana Splita donirao tisuću komada zaštitnih maski koje su stigle iz kineskog grada prijatelja Hangzhoua, te 600 komada respiratornih maski s ventilom FFP2 za zdravstvene djelatnike koji su u neposrednom kontaktu s bolesnicima.

Tu je zaštitnu opremu gradski Upravni odjel za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju nabavio krajem veljače, pripremajući se za nadolazeću zdravstvenu krizu. 

"Prve smo zaštitne maske naručili samo dan nakon Splitskog maratona, ne znajući tada što nas čeka, ali ipak želeći biti spremni na sve scenarije", istaknuo je gradonačelnik.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum