ZAGREB

Grad Zagreb najavio novi koncept Adventa  

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Grad Zagreb ove godine kreće s novim konceptom adventskih manifestacija koje će se, uz centar grada, održavati i po gradskim četvrtima, a za dodjelu brojnih lokacija već su raspisani natječaji. 

Za organizaciju adventskih događanja moguće je prijaviti se na dva natječaja - jedna je za prigodnu prodaju i ugostiteljstvo, a drugi za organizaciju manifestacija,  priopćeno je iz Grada Zagreba.

Na linku https://www.zagreb.hr/natjecaji/860 objavljen je javni natječaj za dodjelu lokacija za organiziranje manifestacija, a ponuđeno je više od 20 lokacija od centra grada, Podsuseda i Vrapča, do Sesveta i Novog Zagreba. 

Lokacije se dodjeljuju na korištenje od 26. studenoga 2022. do 7. siječnja 2023. Ponude se prikupljaju do kraja ovoga mjeseca, a javno otvaranje ponuda održat će se 22. kolovoza.

Na istom linku objavljen je i natječaj za dodjelu lokacija  na javnim površinama za postavljanje kioska za prigodnu prodaju i ugostiteljske usluge povodom božićnih blagdana. U ponudi su lokacije na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, u Gajevoj i Bogovićevoj ulici.

Te će se lokacije dodjeljivati na temelju nadmetanja, odnosno najpovoljnije ponude. Ponude se također podnose do kraja ovoga mjeseca s time da će se javno otvaranje ponuda održati 9. kolovoza.

Za dodjelu koncesijskog odobrenja za organizaciju i provedbu prigodnog božićnog i novogodišnjeg programa te obavljanja prigodne trgovačke i ugostiteljske djelatnosti u parku na Zrinjevcu,  Strossmayerovom trgu i Tomislavcu potrebno je javiti se na http://park-maksimir.hr , gdje je objavljen Poziv na nadmetanje za javno prikupljanje ponuda.

Novi koncept Adventa ove su godine zajednički osmislili Grad Zagreb, Turistička zajednica grada Zagreba i Javna ustanova Maksimir.

Prijavitelji kojima se odobri korištenje javne površine za vrijeme Adventa za organiziranje manifestacija, moći će se javiti Turističkoj zajednici grada Zagreba za sufinanciranje prijavljenih projekta i to sukladno maksimalno mogućim iznosima po lokaciji, a koje su ujedno i turistički atraktivne za područje Zagreba.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini