ZAGREB

GLAS: Mjere moraju obuhvatiti sve poduzetnike i udruge u socijalnoj skrbi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Stranka GLAS pozvala je Vladu u petak da uzme u obzir njihove prijedloge mjera za spas gospodarstva zbog krize i pojave koronavirusa, među kojima je i onaj da subvencionirane plaće imaju svi poduzetnici i udruge, posebno one koje se bave socijalnom skrbi.

"Kriteriji se moraju modificirati tako da pravo prijaviti se za plaću koju Vlada subvencionira tijekom epidemije imaju: svi poduzetnici, uključujući i one koji imaju otvorena dugovanja prema državi. Vlasnici, direktori i prokuristi tvrtki te sve udruge kojima su prihodi značajno smanjeni", stoji u priopćenju GLAS-a.

Dodaju da se u naputcima koje Vlada daje ministarstvima i ostalim proračunskim korisnicima mora voditi računa da se ne smanjuje kvaliteta i razina usluga koje pružaju udruge na području socijalne skrbi, kao i da se svi programi u kulturi koji su izvršeni ili dijelom izvršeni, plate.

"Za mikro i male tvrtke s prihodom do 7,5 milijuna kuna, kriterij od minimalno 20 do 50 posto pada prihoda za ostvarenje poreznih benefita za travanj i svibanj, ako je tvrtka dobila potporu za prethodni mjesec ožujak na bazi pada, može se opravdati i kumulativnim padom od minimalno 30 posto računajući prihode od mjeseca za koji su potporu dobile do kolovoza. Isto vrijedi i za tvrtke koje potporu počinju koristiti kasnije", navode u priopćenju.

Ističu da je ovo vrijeme da Vlada ozbiljno revidira i trajno ukine brojne parafiskalne namete koji opterećuju poduzetnike.

"Drago nam je da su ovi prijedlozi Vlade došli na raspravu i da oni ipak daju nadu mnogobrojnim poduzetnicima i obrtnicima u Hrvatskoj da neće nužno morati staviti ključ u bravu jer je situacija bezizlazna", stoji u priopćenju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom