IKA

Fakultet za menadžment u turizmu dobio certifikat Svjetske turističke organizacije

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Svjetska turistička organizacija (UNWTO) dodijelila je Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci certifikat kvalitete UNWTO.TedQual za studijski program Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu na razdoblje od 2020. do 2024. godine.

Na konferenciiji za novinare na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (FMTU) u Iki u utorak o vrijednosti priznanja govorile su dekanica FMTU Dora Smolčić Jurdana, rektorica Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija i prodekanica za razvoj FMTU Dina Lončarić. 

UNWTO.TedQual je program zaklade UNWTO.Themis kojoj je glavni cilj poboljšati kvalitetu programa obrazovanja, osposobljavanja i istraživanja, navedeno je. U tu svrhu definirani su kriteriji ocjenjivanja, univerzalno primjenjivi na bilo koju instituciju, kako bi se mjerila učinkovitost njihovog akademskog sustava i stupanj njihove uključenosti u turističku industriju te potreba studenata u te programe.

UNWTO.TedQual certifikat je dokaz izvrsnosti obrazovnih programa u području turizma i dodjeljuje se na razdoblje od jedne do najviše četiri godine. Certificirane programe ima 86 institucija u svijetu, od čega 27 u Europi. 

Za evaluaciju je Fakultet prijavio četverogodišnji preddiplomski sveučilišni studijski program Poslovna ekonomija u turizmu i ugostiteljstvu koji se izvodi u sjedištu FMTU u Opatiji, odnosno Iki i studijskom centru Zabok. Cilj je tog programa osposobljavanje studenata za rješavanje kompleksnih poslova i vođenje ekonomskih procesa u području poslovne ekonomije u turizmu i ugostiteljstvu, a njegova specifičnost veliki broj sati stručne prakse koju studenti obavljaju u nekoj od 33 stručne baze diljem Hrvatske. Do sada je na ovom programu diplomiralo 4079 studenata, a godišnje se upisuju 362 studenta, od čega 212 u Opatiji i 150 u Zaboku. 

Nakon detaljne provjere i procjene kvalitete tog studijskog programa UNWTO ga je je ocijenio visokom ocjenom (95,14 posto maksimalnih bodova), te mu dodijelio certifikat UNWTO.TedQual na maksimalno moguće razdoblje od četiri godine. Ovime je Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu postao jedini aktualni nositelj ove svjetski priznate oznake kvalitete obrazovnih programa u području turizma u Hrvatskoj, zaključeno je. 

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu je jedina ustanova u Republici Hrvatskoj koja je u potpunosti orijentirana na obrazovanje, razvoj ljudskih resursa i znanstvena istraživanja u području turizma, ugostiteljstva i održivog razvoja. Fakultet izvodi dva preddiplomska studijska programa, četiri diplomska i dva poslijediplomska doktorska studija, te niz programa cjeloživotnog učenja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini