JAKOVČIĆ:

Europska komisija treba snažno podržati brodogradnju


Europarlamentarac Ivan Jakovčić izrazio je zadovoljstvo što je Klub zastupnika europskih liberala (ALDE) podržao prijedlog da se o budućnosti i razvoju brodograđevne industrije u EU-u raspravi na jednoj od sljedećih plenarnih sjednica Europskog parlamenta, te istaknuo kako Europska komisija brodogradnju treba podržati važan europski proizvod, priopćio je ured zastupnika u srijedu.

"Vrlo sadržajna rasprava koju smo vodili na sastanku Kluba zastupnika ALDE-a pokazala je da je zaštita europske brodograđevne industrije naš zajednički interes. Zastupnice i zastupnici iz Njemačke, Španjolske, Portugala i iz drugih zemalja članica čvrsto su podržali inicijativu da rasprava o stanju i perspektivi europske brodogradnje bude uvrštena na dnevni red plenarne sjednice, vjerojatno u travnju ili svibnju ove godine“, kazao je Jakovčić (IDS/ALDE) .

"Od Europske komisije očekujem da podupre našu viziju budućnosti brodograđevnog sektora te da brod zaista bude valoriziran kao pravi europski proizvod par excellence! Upoznati smo s jačanjem konkurentnosti brodograđevne industrije na Dalekom istoku koja osvaja nove tehnologije. Želimo li zadržati konkurentnost europske brodogradnje na svjetskom tržištu moramo promijeniti odnos prema tom sektoru“, upozorio je zastupnik IDS-a.

"Očekujem i potporu drugih političkih grupacija u Europskom parlamentu kako bismo zajednički uvjerili Komisiju da je korjenita promjena u podršci brodogradnji nužna“, istaknuo je Jakovčić.

"Raduje me i to što je europsko udruženje brodograditelja Sea Europe, sa sjedištem u Bruxellesu, pokazalo interes da zajednički, u Europskom parlamentu, organiziramo okrugli stol o stanju i perspektivi europske brodogradnje. Tako ćemo u sljedećih nekoliko mjeseci imati dva događaja organizirana s ciljem da podupremo brodogradnju u Europskoj uniji“, najavio je Jakovčić, navodi se u priopćenju. (Hina)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum