RADE NA NOVOM PLANU

EPIDEMIOLOG KAIĆ IMA DOBRU VIJEST: "Vjerujem da bi dotad stvarno trebali moći skinuti maske, ali ima jedan uvjet"

| Autor: Glas Istre
(EPA)

(EPA)


Epidemiolog Bernard Kaić drži da bismo do kraja šestog mjeseca mogli skinuti maske, ali pod uvjetom da odaziv na cijepljenje bude velik, a brojevi novozaraženih i hospitaliziranih mali

Iako se epidemija ne smiruje; samo u srijedu je zabilježeno 3117 novozaraženih, a 2201 osoba je na bolničkom liječenju; epidemiolog Bernard Kaić smatra da bi smo uskoro trebali imati bolju situaciju zahvaljujući cijepljenju. Do kraja lipnja u Hrvatsku bi trebalo stići još 2,5 milijuna doza cjepiva. 

Zbog toga se radi i novi Akcijski plan cijepljenja, razgovara se o novim punktovima i prioritetnim skupinama u trećoj fazi procjepljivanja, cijepljenju po tvrtkama. Kaić smatra da bi smo mogli uživati u ljetu bez maski, ako odaziv na cijepljenje bude velik. Na tragu je to razmišljanja ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” Zvonimira Šostara, koji je u utorak ipak bio oprezniji u procjeni i poručio da bismo u rujnu mogli hodati bez maski, javlja Net.hr.

“Ja vjerujem da bi se do kraja šestog mjeseca trebale moći skinuti maske. Ako mi cijepimo 1.700.000 ljudi s dvije doze već samim time se strašno smanjuje mogućnost prijenosa infekcije. Uz one koji su preboljeli i ljepše vrijeme koje manje pogoduje širenju virusa – vjerujem da bi stvarno mogli do šestog mjeseca skinuti maske. Samo do tada treba obaviti ovo što treba, cijepiti se i ne zaraziti se”, rekao je epidemiolog Kaić .

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum