SLAVONSKI BROD

Dva nova slučaja u Brodsko-posavskoj županiji

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Testovi na koronavirus pokazali su dva novozaražena slučaja u Brodsko-posavskoj županiji, potvrdio je u utorak Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije.  

Za tu županiju u posljednja 24 sata vezan je još jedan slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o osobi koja je službeno prijavljena u toj županiji, ali živi u drugom dijelu Hrvatske.

Ukupno su dosad 53 osobe zaražene koronavirusom s područja Brodsko-posavske županije, 47 ih živi u toj županiji, a šest u drugim dijelovima Hrvatske.

Pod mjerom samoizolacije u toj je županiji 151 osoba. Prema podatcima Županijskog stožera, u noći s ponedjeljka na utorak provedeno je šest nadzora noćnih i diskoklubova te sličnih ugostiteljskih objekata kako bi provjerilo provode li se mjere radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Nadzor provode timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika. Ni u jednom od  tih šest nadzora nisu utvrđene nepravilnosti ni kršenje odluke o kontroli pridržavanja preporuka radi sprječavanja zaraze koronavirusom u ugostiteljskoj djelatnosti.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije pozvao je sve organizatore javnih i društvenih skupova da poštuju i provode sve preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo radi sprječavanja zaraze koronavirusom.

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom