SISAK

Dom za starije i nemoćne u Sisku dobiva 1,5 milijuna kuna za Odjel za demenciju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Sisački Dom za starije i nemoćne osobe uskoro će dobiti Odjel za demenciju zahvaljujući 1,5 milijuna kuna iz fondova EU.

Dom je primio obavijest iz Ureda za financiranje i ugovaranje projekata EU pri HZZZ-u kako je njihov prijedlog projekta "Živim(o) s Alzheimerom" uspješno prošao drugu fazu postupka dodjele novčanih sredstava u iznosu od 1.494.710 kuna.

Tim će se novcem, kako je obrazložila ravnateljica Doma Ružica Čakširan, urediti i opremiti njima nužan Odjel za demenciju.

Takav je odjel potreban jer je u Sisačko-moslavačkoj županiji, u kojoj je stanovništvo sve starije, zabilježen porast oboljelih od svih vrsta demencije.

U 2017. godini bilo je čak 339 osoba kojima je trebala zdravstvena zaštita od svih oblika demencije, što je dosad najviše. Prema trenutačnom stanju, u sisačkoj bi ustanovi za starije i nemoćne takvu zdravstvenu zaštitu trebalo 14 korisnika doma. 

Projekt će se, kako je predviđeno, provoditi u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom, koja je osnivač doma.

Osim povećanja broja radnih mjesta,na taj bi se način većem broju bolesnih osoba omogućio dostojanstven život i aktivnije uključivanje u društveni život. Projekt je sukladan i sa županijskom razvojnom strategijom koja predviđa povećanje kvalitete usluga u zdravstvenoj i socijalnoj skrbi.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum