STUDENTSKI PREDSTAVNIK

DEČKO KOJI OBEĆAVA. HDZ-ovac spiskao 700.000 kuna Sveučilišta na mobitele, kamere, laptope...

| Autor: Glas Istre
Mihovil Miokovic (HDZ) predsjednik Studentskog zbora zagrebacxkog Sveucxilisxta(Index)

Mihovil Miokovic (HDZ) predsjednik Studentskog zbora zagrebacxkog Sveucxilisxta(Index)


Glavni predstavnik zagrebačkih studenata Mihovil Mioković na društvenim je mrežama najavio svoju kandidaturu za to mjesto i u idućoj akademskoj godini, a tom je prilikom povukao i jedan, za studentsku elitu, dosta neočekivan potez. Mioković je, naime, javno objavio sve fakture koje je kao predsjednik zagrebačkog Studentskog zbora potpisao u prethodnoj godini, donosi portal srednja.hr

To je učinio, kako i sam kaže u objavi, transparentnosti radi, a nije se ni s kim od svojih bliskih kolega i suradnika savjetovao prije takve odluke. Tako je postupio jer je svjestan, istaknuo je, kako se okolina znala ponijeti prema nekim njegovim prethodnicima kad su pokušali učiniti slične stvari.

– Cijelo vrijeme slušam priče kako se ‘pere lova’ preko proračuna Studentskog zbora po cijeloj Hrvatskoj, što je i opravdano s obzirom na “netransparentnost” financija. Namjerno je stavljeno pod navodnike jer je ovo do sada bila uobičajena praksa, koju DEFINITIVNO TREBA MIJENJATI, napisao je na Facebooku Mioković.

Iako se među prvim komentarima vide hvalospjevi i brojni pozitivni usklici njegovih kolega i prijatelja, nije dugo trebalo da se među fakturama iskopaju zaista vrtoglavi iznosi i suludi troškovi. Tako saznajemo da je Mioković za Studentski zbor nabavljao ‘napucane’, najskuplje modele Appleovih Macbook Pro laptopa. Javnim novcem, precizno 44.344,08 kuna potrošili su na dva takva laptopa. Od kompanije AVITEH kupljena je i audiovizualna oprema za vrtoglavih 122.147,25 kuna, a studentski predstavnici, prema podacima koje je njihov šef objavio, očito vole i skupe mobitele. Tako je kupljen Galaxy S21 Ultra za iznos od 8.838,00 kuna, kao i dva Galaxy S20 FE modela, svaki po 3.376 kuna. Uza sve navedeno našla se i poslovna torba od 1.042,30 kuna.

- Trenutno je svu tehničku opremu s laptopima ZSŠS posudio za ALUMNI sportska natjecanja čije prijenose možete pratiti i preko malih ekrana. Jedan S21 Ultra koristima ja, drugoga koristi kolega iz Zbora, a Galaxy S20 FE koristi pravobranitelj i stručna suradnica Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, kazao nam je Mioković.

Poslovnu torbu od tisuću kuna, priznaje, koristi on osobno, a uzimao ju je, opet navodi, zbog kvalitete i vijeka trajanja. Za jedan od najviših iznosa na fakturama koje je potpisao, preko sto tisuća kuna za audiovizualnu opremu, pravda opremom za prijenos uživo i snimanje promotivnog sadržaja. Kaže da se to najčešće koristi za prijenose sportskih natjecanja, konferencija, snimanje promotivnog sadržaja, ali i kolegama s Akademije za njihove potrebe.

Ističe da Sveučilišni zbor tako više ne financira najam opreme studentima kojima to treba za projekte, već se posuđuje ova sad kupljena oprema. Ipak, među fakturama raznih, dosta visokih iznosa najviše u oči ‘bode’ trening u Akademiji Demosten, osobno za predsjednika Miokovića, u iznosu od 9.600 kuna. Mrtvo hladno nam kaže da mu je to trebalo za steći vještine pregovaranja na sastancima.

Ovo je, međutim, tek minorni dio ukupnih troškova nastalih u ime svijetlih studentskih ideala. Ukupan trošak Studentskog zbora doseže skoro 700 tisuća kuna. Iz faktura se vidi da ih je Mioković slao na potpis Tonćiju Lazibatu, prorektoru za poslovanje zagrebačkog sveučilišta, ustanove na čijem je čelu dekan Damir Boras.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum