ČAKOVEC

Darko Zver (Fokus) kandidira se za novoga međimurskog župana

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Darko Zver iz stranke Fokus objavio je u ponedjeljak u Čakovcu svoju kandidaturu za novog župana Međimurske županije te naglasio kako su ovi izbori za Međimurje znatno bitniji nego što se čini na prvi pogled.

Međimurci će birati novog župana nakon što je Matija Posavec u rujnu uhićen u akciji USKOK-a i policije, zbog sumnje da je primio mito. Dan kasnije priznao je sve što mu se stavilo na teret te podnio ostavku na funkciju župana.

Predstavljajući svoju kandidaturu, Zver je istaknuo kako ovo nisu samo izbori za funkciju župana, nego da se iza političke zavjese odvijaju znatno kompleksnije stvari u kojima je čast Međimurja na kocki.

„HDZ o Međimurju već priča kao o svom budućem političkom plijenu, likuju nad internim problemima nekih stranaka i računaju na malu izlaznost kao opciju u kojoj će upravo oni, uz pomoć svoje male, ali disciplinirane vojske članova pokoriti naše Međimurje”, izjavio je Zver.

Ustvrdivši da će svi političari u predizbornoj kampanji pričati manje-više istu priču, ustvrdio je da on nije kao oni.

„Ne ovisim o politici, nitko od mojih bližnjih nije zaposlen po političkoj liniji, nemam koristi od politike, čist sam i neovisan i upravo su to razlozi zbog kojih sam se kandidirao za župana Međimurske županije”, istaknuo je.

Dodao je da će prvo što će napraviti kao župan biti javna objava svih troškova, ugovora i računa Županije, ali isto tako i županijskih poduzeća.

„Najvažnija poruka je da ćemo u Međimurju vidjeti neka poznata lica i stranke koje su odlučile baciti svoje šape na Međimurje”, kazao je Zver i naglasio da s njim kao županom neće biti političke trgovine, prebjega ni sukoba.

Podršku Zveru u kandidaturi za novog međimurskog župana u Čakovcu je pružio i predsjednik stranke Fokus Davor Nađi koji je istaknuo da je Međimurska županija u politički specifičnom trenutku u kojem treba nekoga tko je pošten, odlučan i marljiv.

„Darko je u svega nekoliko mjeseci kao predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca dokazao da u kratkom vremenu isporučuje rezultate i ne daje prazna obećanja”, ocijenio je Nađi.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of