NEPRIHVATLJIVO

ČLANSTVO U MASONIMA "PRESUDILO" JELENIĆU / Ministar Bošnjaković: Očekujemo njegovu ostavku ili će ga Vlada smijeniti

| Autor: Jagoda MARIĆ, Portal Novi list

Ako ne podnese ostavku, Vlada će povući poteze. Mi to želimo brzo riješiti, dodao je Bošnjaković, navodeći da u trenutku kad je Jelenić predložen za funkciju nisu znali za njegovo članstvo u masonskoj loži

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković ocijenio je danas kako mu je članstvo glavnog državnog odvjetnika u masonima neprihvatljivo i kako očekuje od njega da podnese ostavku.

- Ovo svakako predstavlja potencijalni rizik za djelovanje glavnog državnog odvjetnika i drugih koji su članovi takvih organizacija. Mi jesmo razgovarali već sinoć, vidjet ćemo njegove korake. Ovo nije prihvatljivo i može se već zaključiti moj stav i epilog, rekao je Bošnjaković, dodajući da je na Jeleniću sad kako će postupiti.

- Ako ne podnese ostavku, Vlada će povući poteze. Mi to želimo brzo riješiti, dodao je Bošnjaković, navodeći da u trenutku kad je Jelenić predložen za funkciju nisu znali za njegovo članstvo u masonskoj loži.

- Da jesmo, odluka bi svakako bila drugačija. Ne želim ga sada kompromitirati, da je donosio odluke pod utjecajem svog članstva. I dalje mislim da je on stručna osoba i da je radio savjesno, ali ovo članstvo stvara potencijalni rizik, zaključio je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater