BJELOVAR

Centar: Bjelovarski gradonačelnik ne zna što želi

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Iz stranke Centar u četvrtak su ustvrdili kako da je Ministarstvo kulture odbilo prijavu Grada Bjelovara za sufinanciranje izgradnje nove zgrade Državnog arhiva jer gradonačelnik Dario Hrebak "ne zna što želi".  

To je, smatraju u stranci Centar, "rezultat nedostatka plana i vizije, stihijskog rada i kontradiktornih postupaka proteklih godina".

Kandidatkinja Centra za bjelovarsku gradonačelnicu Danijela Hajdinjak Prihić rekla je kako se ne može oteti dojmu da odgovorni u Gradu ni sami ne znaju na koji način realizirati taj važan projekt i kako ga financirati.

Prošle je godine predstavljeno idejno rješenje projekta novog spremišta i popratnih prostora Državnog arhiva u Bjelovaru, a Hajdinjak Prihić prisjetila se da je gradonačelnik Hrebak tada kazao kako Ministarstvo kulture i medija neće financirati projekt pa će ga u cijelosti realizirati Grad Bjelovar.

„Najavio je da bi radovi na projektu mogli krenuti ove godine. Izgradnja je planirana u fazama, od kojih prva iznosi 3,5 milijuna kuna. Međutim, Grad uopće nije predvidio potrebna sredstva u ovogodišnjem proračunu, a projekcijom je za iduću godinu isplanirao iznos od 2,1 milijuna kuna", rekla je.

Upitala je i zašto Grad uopće na natječaje prijavljuje projekte za koje traži sufinanciranje, a nije ih spreman uvrstiti u proračun.

Podsjetila je također da je gradonačelnik Hrebak u veljači ove godine, prilikom posjete ministrice Obuljen Koržinek Bjelovaru ustvrdio da će se izgradnja nove zgrade Državnog arhiva financirati putem Nacionalnog plana oporavka, no, taj projekt nije uvršten na popis 30 projekata s područja Bjelovarsko-bilogorske županije za koje se traži financiranje iz navedenog programa.

Iako joj je nejasno na koji će se način spomenuti projekt realizirati, Hajdinjak-Prihić nada se da će, unatoč svim nelogičnostima, zgrada Državnog arhiva ipak biti izgrađena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum