ČAKOVEC

Čakovec proslavio Dan grada

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Uručivanjem javnih priznanja Čakovec je u petak svečano proslavio Dan grada, a gradonačelnica Ljerka Cividini tom je prigodom rekla kako će se maksimalno koristiti mogućnostima koje nude europski fondovi.

Na svečanosti u Centru za kulturu u Čakovcu Cividini je najavila da je pred gradskom upravom mnogo posla i izazova jer se otvaraju novi europski fondovi.

„Od konkretnih projekata u planu su solarne elektrane na gradskim bazenima, koje će uvelike olakšati njihovo financiranje, a pred nama je i izgradnja centra za odgoj i obrazovanje“, rekla je Cividini.

Podsjetila je da su prijavili projekt za izgradnju IV. osnovne škole, a u planu je urbanističko sređivanje prostora MTČ-a i uređenje Trga Republike.

„Imamo i puno projekata koje ćemo provesti po pojedinim mjesnim odborima s obzirom na to da smo stalno govorili o tome da Čakovec nije samo središte grada, nego i svi mjesni odbori“, poručila je Cividini.

Izaslanica predsjednika Vlade, državna tajnica u Ministarstvu turizma i sporta Sandra Herman podsjetila je na projekte koji su u Čakovcu provedeni na području turizma i kulture, kao što su izgradnja vanjskih bazena te uređenje muzejske Riznice Međimurja. Istaknula je kako činjenica da je Međimurje regija sporta "predstavlja potencijal da se i županija, ali i grad Čakovec, pozicioniraju kao sportska i destinacija rekreacije".

Izaslanica predsjednika Republike Melita Mulić podsjetila je na velik odziv Čakovčana u Domovinski rat te je istaknula da je taj grad, uz ponos na povijest, okrenut budućnosti i daljnjemu gospodarskom razvoju.

Župan Matija Posavec rekao je da Međimurska županija na području grada provodi investicije u obrazovanju, zdravstvu i kulturi te u gospodarstvu.

„Međutim, to je uopće nebitno. Ima puno prekrasnih pojedinaca, udruga, zajednica koji daju sliku grada koji je europski grad kulture, sporta, turizma, gospodarstva i definitivno grad koji ima veliki potencijal“, rekao je Posavec.

Nagrade za životno djelo Grada Čakovca dobili su Franjo Flac i Miljenko Milović, a Grb grada Zadruga „Humana nova“ i Andrej Pal. Dobitnici godišnjih nagrada su Ekonomska i trgovačka škola Čakovec, veterani Domovinskog rata iz Međimurja u povodu 30. obljetnice oslobođenja Međimurja, Udruga slijepih Međimurske županije te Atletski klub „Međimurje“. Prvi je put dodijeljena nagrada za mlade „Adam Zrinski“, a dobio ju je Foto kino klub Ivanovec.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum