ZAGREB

Bošnjaković (HDZ) šturo o Čičku i navodnoj prenamjeni zemljišta

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Saborski zastupnik Dražen Bošnjaković (HDZ) nije u četvrtak želio komentirati informaciju da je Mato Čičak (HDZ), zastupnik koji je u Saboru zamijenio uhićenoga Dražena Barišića, kao načelnik općine Rugvica izmijenio prostorni plan i svoje zemljište prenamijenio u građevinsko.

"Mato Čičak je dao svoj odgovor i nemam mu što dodati, on zna sve činjenice i okolnosti", rekao je Bošnjaković novinarima u Saboru.

Istaknuo je kako je u javnom prostoru previše optužbi i previše brzopletih presuda bez da se znaju činjenice. "Tako da ovo što me pitate o nekim činjenicama zaista ne znam", kazao je Bošnjaković opetujući kako je Čičak sam dao objašnjenje pa on tu "nema što propitivati".

Poručio je da će se HDZ tek izjasniti kako će se postaviti prema prijedlogu oporbe da Sabor osnuje istražno povjerenstvo koje bi se bavilo utjecajem politike na rad istražnih organa.

"Vidjet ćemo kako je zahtjev dimenzioniran, kad vidimo moći ćemo zauzeti stav", rekao je Bošnjaković naglašavajući kako istražna povjerenstva imaju za cilj utvrditi konkretne stvari. „"a stvari globalnog utvrđivanja pojavnosti imamo  određene druge alate", dodao je.

Bošnjaković nema komentara na obračun predsjednika Republike Zorana Milanovića sa zastupnicama Marijanom Puljak i Dalijom Orešković. "Volio bih da je u javnom prostoru više konstruktivnih stvari, ovo je više u zabavljačkom tonu za medije i publiku", ocijenio je.

Šturo je odgovorio i na upit je li predsjedniku države i trojici ministara bilo mjesto u prostoru kakav je bio "klub" u Slovenskoj 9 uhićenog bivšeg šefa Janafa Dragana Kovačevića.

"Ako postoji zabrana za okupljanja nikome tu nije mjesto, ako je zabrana okupljanja mora vrijediti za sve, bio ministar ili netko drugi“, rekao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater