ZAGREB

Bjelovarskoj bolnici donirano 100.000 kuna za opremanje operacijskih sala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Erste banka donirala je 100.000 kuna Općoj bolnici u Bjelovaru da bi bolnica mogla nabaviti novi elektrokirurški generator, uređaj neophodan za odvijanje redovitih kirurških zahvata, koji pomaže kirurgu u radu i smanjuje trajanje operativnog zahvata, priopćiila je u srijedu banka.

Elektrokirurški generator služi za rezanje tkiva i koagulaciju, tj. zaustavljanje krvarenja prilikom operativnih zahvata, istaknula je ravnateljica bolnice Sanela Grbaš Bratković.

Banka je početkom godine podržala i kupnju novog ginekološkog ultrazvuka, potrebnog za obavljanje kompletnog redovitog ginekološkog pregleda, u vrijednosti od 100.000 kuna.

"Ultrazvukom se uspješno prikazuje anatomija male zdjelice, dobroćudni i zloćudni tumori maternice, jajnika i jajovoda, mokraćni mjehur, krvne žile zdjelice, te prisutnost slobodne tekućine u zdjelici i povećani limfni čvorovi", kazala je Grbaš Bratković.

Od 2010. Erste banka donirala je bolnici u Bjelovaru nešto više od 1,6 milijuna kuna za različite namjene.

Donirani uređaji pomoći će u operativnim zahvatima i zdravstvenoj skrbi žena te omogućiti viši standard u liječenju pacijenata, kaže Grbaš Butković.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater