BJELOVAR

Bjelovar -Počinje obnova Korza vrijedna 10 milijuna kuna, radovi do Terezijane 2023.

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Rekonstrukcija Korza vrijedna desetak milijuna kuna počinje sljedeći tjedan i trebala bi biti dovršena do sljedeće Terezijane, istaknuo je gradonačelnik Dario Hrebak na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak u društvu izvođača radova i projektanta.

Radovi će se obavljati u tri glavne faze, a vodilo se računa i o brojnim ugostiteljima koji posluju na Korzu pa su dodane i dvije mini faze radova kako bi što manji dio popularne gradske šetnice bio zatvoren.

„Radovi na prvoj fazi trajat će dva mjeseca i građani će već tada moći vidjeti kako će korzo izgledati. Umjesto asfalta bit će popločen, bez vidljivih slivnika umjesto kojih će biti postavljene inoks kanalice. Na kraju će se posaditi i drveće gdje je potrebno. Želja je imati i do trideset posto više zelenila nego do sada”, izjavio je gradonačelnik Hrebak.

Predstavnik firme Mato EL-D i tehnički direktor za građevinske radove Ivan Markić izjavio je da će to biti jedan od najljepših projekata na kojem su radili, moderan poput brojnih svjetskih metropola. Apelirao je na građane da se ne kreću po gradilištu kako bi se izbjegle i neželjene ozljede.

Rok završetka radova na čitavom korzu je 12 mjeseci, a predviđa se da će sve biti gotovo do Terezijane sljedeće godine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini