godinu dana od pojave prvog slučaja

VJEROJATNO SE NEĆE SVIMA ISPLATITI OTVARANJE: Beroš objasnio koja će pravila vrijediti u ugostiteljskim objektima

| Autor: Glas Istre
Cropix

Cropix


Premijer Andrej Plenković danas je na sjednici Vlade najavio da će se u ponedjeljak najvjerojatnije otvoriti terase kafića diljem Hrvatske, no glasnogovornik stožera Dubrovačko-neretvanske županije Nikša Miletić potvrdio je za N1 kako još uvijek razmišlajju da od Nacionalnog stožera traže da se zbog loše epidemiološke situacije u Dubrovniku, Konavlima i Župi dubrovačkoj, u tim mjestima terase kafića ipak ne otvore 1. ožujka, no prvo trebaju vidjeti što će Nacionalni stožer propisati, piše N1.

“Lokalni stožeri mogu donositi restriktivnije mjere, pa smo suglasni s Dubrovačko-neretvanskom županijom. U svakodnevnoj smo komunikaciji i njihov je potez pokazatelj odgovornosti. Danas je premijer najavio nove mjere, one će sutra biti predstavljene. Jasno je da za mnoge naše aktivnosti treba postojati epidemiološki okvir, a vrijedit će kao i onaj od prije – razmak među stolovima, gostima, higijena…

Vjerojatno se neće svima isplatiti otvaranje, ovisno o lokaciji, veličini terase, ali to sada možemo relaksirati kao mjeru”, rekao je Beroš i dodao kako okolnosti idu u prilog sprječavanja širenja epidemije.

“Nakon otvaranja terasa, pogorša li se situacija, morat ćemo povlačiti druge korake”, rekao je Beroš.

Što se tiče cijepljenja preko reda rekao je kako će Povjerenstvo provjeravati je li dolazilo do preskakanja reda u cijepljenju, rekao je.

“Ako je bilo prekorednog cijepljenja, mislim da nije riječ o stručnom, nego moralnom i etičkom propustu. Opsežna je dokumentacija koju su nam bolnice poslale i treba vremena da se sve provjeri. No GDPR nam uvjetuje da na poseban način pristupamo određenim dokumentima”, kazao je.

Ako se ustanovi nečija odgovornost, kaže, postoji niz mogućnosti kažnjavanja disciplinski, nisu samo otkazi i ostavke opcije sankcioniranja.

“Novčane kazne, ukori, oduzimanje licence privremeno ili trajno, ako je netko prekršio kodeks”, rekao je.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater