ZAGREB

Beroš ide u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predloženi ministar zdravstva Vili Beroš izjavio je u srijedu da će u 14 sati otići u Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kako bi unio promjene u svojoj imovinskoj kartici koje su se dogodile u zadnje dvije godine, od kada je postao pomoćnik ministra zdravstva.

Beroš je rekao da je u međuvremenu refinancirao dva kredita s obzirom na povoljniju kamatu koju je za liječnike dogovorila Hrvatska liječnička komora, a unijet će i određene promjene koje se tiču prihoda i imovine.

U izjavi za N1 pojasnio je da sada  više ne zarađuje od aktivnosti izvan struke kao što je prije zarađivao.

"S obzirom da sam bio pomoćnik ministra, manje sam vještačio na sudovima, stoga su moji prihodi manji. Ono u imovinskoj karitici odnosi se na neke djelatnosti u dopunskom radnom vremenu koje su mi tada bile moguće. Međutim, kao pomoćnik ni to više nisam mogao raditi", kazao je.

Dodao je kako će i njegova supruga u kartici navesti dio svog nasljedstva, otprilike 26 četvornih metara stana u Španskom. 

Beroš će se u Povjerenstvu za sukob interesa sastati s njegovom predsjednicom Natašom Novaković. U Povjerenstvu kažu kako su i neki drugi ministri dolazili da bi ispunili svoju imovinsku karticu.

Po dosadašnjim podacima iz imovinske kartice, Beroš je zajedno sa suprugom vlasnik nekretnine u Rudešu površine 140 četvornih metara, čiju je vrijednost procijenio na više od milijun i pol kuna. U Beroševu vlasništvu je i nekretnina od 50 četvornih metara u Vrapču, a obje su nekretnine, među ostalim, plaćene kreditima.

Beroš i njegova supruga imaju dva kredita: 2016. podigli su 50.000 eura u Erste banci, dok od 2008. godine imaju kredit u Addiko banci od 75.550 eura.

U Jelsi Beroš je suvlasnik manjeg dijela stana i kuće s okućnicom, koje je dobio nasljeđivanjem.

U imovinskoj kartici ističe da na godišnjoj razini od drugih prihoda zaradi još 200.000 kuna, a supruga mu je zaposlena u Dječjem vrtiću Malešnica. Zajedno sa suprugom i dvoje djece ima štednju u iznosu od 25.000 eura.

Beroševa supruga vlasnica je automobila Audi A3 iz 2011. godine, vrijednog 75.000 kuna, sam Beroš vlasnik je Jeepa iz 2008. procijenjenog na 120.000 kuna, koji je kupio na kredit, a zajedno s trećim osobama vlasnik je glisera marke Fiart 23.

U imovinskoj kartici navodi i da je vlasnik sata marke Breitling, vrijednog 35.000 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater