ZAGREB

Barišiću (HDZ) nađene zamjene u dva odbora

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sabor je u petak imenovao predsjednika i osam članova Odbora državne nagrade sporta "Franjo Bučar", najvišeg priznanja za iznimna postignuća u sportu.

Za predsjednika Odbora imenovan je dekan Kineziološkog fakulteta zagrebačkog Sveučilišta  Tomislav Krističević.

Izglasovao je i kadrovske promjene u svojim radnim tijelima.

HDZ-ova Dražena Barišića, koji je mandat stavio u mirovanje i skinut mu je imunitet zbog navodne upletenosti u aferu Janaf, u odborima za zaštitu okoliša i za regionalni razvoj zamijenit će Anica Zmaić i Mato Čičak.

Nina Raspudića Sabor je imenovao zamjenikom člana saborskog Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe, a te je dužnosti razriješio Mariju Selak Raspudić.

Sabor je svoj dnevni red dopunio sa 15 novih točaka, od kojih su pet predložili oporbeni zastupnici i klubovi. Most NL je predložio da Sabor zaduži Vladu da mu u roku 30 dana dostavi izvješće o radu Nacionalnog stožera civilne zaštite za šest mjeseci, počevši od 18. ožujka.

Među dopunjenim točkama je i nekoliko izvješća, poput izvješća o radu Upravnog vijeća Hine i poslovanju HRT-a za prošlu godinu.

Zbog sprječavanja zaraze koronavirusom, zastupnici su i danas glasovali na nekoliko načina, među ostalim i video-vezom. Na taj je način glasovao HDZ-ov Josip Đakić, kojem je potvrđena zaraza koronavirusom.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater