ZAGREB

Bačić: Neprihvatljiv je napad navijača na policiju; važna je prevencija

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Potpredsjednik HDZ-a Baranko Bačić u ponedjeljak je neprihvatljivim ocijenio dosada nezabilježeni napad nogometnih navijača na pripadnike policije te istaknuo, referirajući se na nemile subotnje događaje, važnost prevencije, edukacije i razgovora svih sudionika u nogometu.

U HDZ-u je popodne održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj je potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović stranačke kolege upoznao s događanjima na autocesti nakon utakmice Dinama i Hajduka u Maksimiru, a Bačić je u izjavi nakon sastanka naglasio da je riječ o neprihvatljivom napadu i naglasio važnost prevencije.

"Važno je napomenuti da je takav napad neprihvatljiv i dosad nezabilježen te da se tu ne može očekivati da policija rješava sve socijalne probleme u Hrvatskoj. Policija u pravilu dolazi post festum", rekao je.

Potrebno je prevenirati, educirati, uspostaviti razgovor između svih sudionika u tom sportu, rekao je Bačić te naveo klubove, HNS, policiju, udruge navijača.

U subotu je više stotina navijača Hajduka na odmorištu Desinec prema Splitu blokiralo autocestu i krenulo u agresivni napad na 16 policajaca, među ostalim, i bakljama, nakon čega je policija reagirala kako bi spasila živote policajaca, zaposlenika benzinske postaje, ali i napadača.

Potrebno je prevenirati takve nemile događaje jer kad se oni dogode, rekao je, onda je jasno da represivni aparat mora reagirati.

Neprihvatljivima je stoga nazvao sve ocjene koje, kako je rekao, relativiziraju i imaju neozbiljan, nesustavan pristup "i koje ne pridonose rješavanju ovog problema".

Među ostalim, na sastanku se razgovaralo i o organizaciji Općeg sabora HDZ-a, 11. lipnja, koji će biti izborni budući da će se birati 10 članova Predsjedništva stranke te 40 članova Nacionalnog odbora.

U međuvremenu će Središnji odbor stranke, izvijestio je Bačić, usvojiti i "deklaraciju o HDZ-u i Hrvatskoj u 4. desetljeću samostalnosti", a Predsjedništvo stranke definirat će izmjene stranačkog statuta.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater