RIJEKA

Autotrolej nabavlja još 37 autobusa

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ugovore o nabavi 37 novih autobusa za riječko Komunalno društvo Autotrolej vrijedne 82,2 milijuna kuna potpisali su u utorak predstavnici Grada Rijeke, Autotroleja i dobavljača - tvrtaka Autobus i Auto Hrvatska.

Od ukupne vrijednosti projekta, putem europskog fonda „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ osigurano je bespovratnih 55,6 milijuna kuna.

Ugovor o realizaciji projekta nabave autobusa putem europskog projekta „Nabava novih autobusa za Komunalno društvo Autotrolej II." prethodno su, u lipnju, potpisali Autotrolej i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović rekao je da Grad Rijeka stalno ulaže u nabavu novih autobusa. Samo od 2018. do 2021. godine nabavljena su 54 nova vozila, a nabavom još 37 autobusa prosječna starost vozila Autotroleja bit će manja od šest godina.

Cilj projekta je poboljšati kvalitetu javnog prijevoza na području Rijeke i susjednih jedinica lokalne samouprave u kojima Autotrolej obavlja djelatnost prijevoza putnika, a povećava se i sigurnost putnika kao i smanjenje emisije CO2, rekao je.

Direktor Autotroleja Alberto Kontuš naveo je da bi novi autobusi na prometnicama trebali biti potkraj sljedeće godine te da je riječ o sedam zglobnih gradskih niskopodnih autobusa, sedam solo gradskih niskopodnih autobusa, 12 solo gradsko-prigradskih poluniskih autobusa te 11 midi prigradskih autobusa.

Prema podacima iz gradske uprave, Autotrolej je putem dva europska projekta nabavio 54 nova autobusa od kojih su 22 nabavljena putem modela Ministarstva mora, prometa i veza „No regret“, u projektu „Nabavka novih autobusa za KD Autotrolej “ za što je osigurano 38 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

U sklopu projekta „Jačanje sustava javnog prijevoza” nabavljena su 32 autobusa za koja je putem mehanizma Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) u sklopu Urbane aglomeracije Rijeka, bilo osigurano bespovratnih oko 55 milijuna kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of