ZAGREB

Yanis Varoufakis, suosnivač DiEM25, podržao zeleno-lijevu koaliciju

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Yanis Varoufakis, suosnivač DiEM25 i zastupnik u grčkom parlamentu, poslao je u svoje i u ime DiEM25 podršku zeleno-lijevoj koaliciji za parlamentarne izbore u nedjelju, 5. srpnja, priopćila je u utorak zeleno-lijeva koalicija. 

"Zadatak nove vlade nije samo zaštiti građane od Covida -19, nego, što je još važnije, i od siromaštva te provesti dugoročne mjere ulaganja u zelenu energetsku tranziciju, turizam povezan s organskom poljoprivredom, elektrifikaciju prometnog sustava te ulaganja u male start-upove zadrugarskog tipa koji će omogućiti mladima u Hrvatskoj sudjelovanje u četvrtoj industrijskoj revoluciji bez iseljavanja u inozemstvo. Na predstojećim izborima ovakav program nudi samo zeleno-lijeva koalicija", poručio je Varoufakis.

Pozvao je svoje prijatelje u Hrvatskoj da glasaju za "zeleno-lijevu koaliciju predvođenu platformom Možemo!" jer će, kako je istaknuo, njihov ulazak u Hrvatski sabor značiti "da mi, kao DiEM25 i grčka stranka MeRA25, imamo u Hrvatskoj parlamentarne saveznike s kojima možemo zajedno graditi progresivnu Europu".

Zeleno-lijevu koaliciju čine Možemo!, Nova ljevica, Radnička fronta, ORaH, Zagreb je naš! i Za grad. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum