DAJTE MOME SINU...

AFERA DAJ PET: Konačno je progovorila profesorica matematike koja je podigla ocjene Milanovićevom sinu. Ono što je rekla ne zvuči dobro po Sanju Musić Milanović

| Autor: Glas Istre
Sanja Musić Milanović (CROPIX)

Sanja Musić Milanović (CROPIX)


Konačno se oglasila profesorica matematike iz Klasične gimnazije u Zagrebu koja je sinu predsjednika Zorana Milanovića na kraju školske godine zaključila četvorku, zbog čega se školi žalila prva dama Sanja Musić Milanović, da bi nakon toga podigla ocjenu na 5. 

U razgovoru za Telegram detaljno je opisala dva sastanka s ravnateljicom škole, s tim da je na prvom, održanom 23. lipnja u razgovoru sudjelovala i pedagoginja škole.

Na tom prvom sastanku profesoricu su obavijestile da postoje neslužbene žalbe roditelja na njezin rad, no nikakvih konkretnih koraka nije bilo do 27. lipnja i drugog sastanka s ravnateljicom.

- Tada razgovaramo samo ravnateljica i ja. Govori mi da je sada došla i pisana žalba predsjednikove supruge mailom i da su ponovno navedene sve iste primjedbe koje su i ranije bile izrečene. Govori mi da očito nije bio dovoljan prijašnji razgovor i da se radi o predsjednikovoj supruzi, čiji je utjecaj neupitan. Nakon toga, ravnateljica je od mene tražila da promijenim ocjene, rekla je nastavnica u razgovoru za Telegram.

Prema njezinim tvrdnjama, ravnateljica je tražila da se zaključena ocjena s 4 podigne na 5 za troje učenika.

- Ja sam na to pitala gdje je tu pravda prema ostalim učenicima u razredu, zašto bi njih troje po novom kriteriju trebali dobiti više ocjene. Ona mi je na to rekla da izvučem prosjeke svih učenika iz razreda pa da vidim ima li netko sličan. Ja sam izvukla te prosjeke i nisam znala po kojem bih kriteriju sada trebala odabrati učenike koji bi trebali dobiti višu ocjenu pa sam pitala nju. Ona mi je odabrala učenike koji bi to bili, rekla je profesorica i dodala da je na kraju višu ocjenu dobilo sedmero učenika.

Ravnateljica nije govorila o eventualnim posljedicama za nastavnicu ako ne promijeni ocjene.

- Rekla je da će, ako ne promijenim ocjene, zasigurno doći inspekcija i meni i cijeloj školi, da će pročešljati cijelu školu, a da inspekcija ako dođe, uvijek nešto nađe, istaknula je u razgovoru za Telegram.

Kaže kako je pristala povisiti ocjenu učenicima jer "nije vidjela drugu mogućnost, nego poslušati ravnateljicu" s obzirom na to da joj je nadređena.

Dodaje i kako ju je bilo strah kako će se cijela situacija odraziti na nju. Otkrila je i kako najvjerojatnije neće više predavati razredu koji pohađa predsjednikov sin.

- Svi iz razreda su imali mogućnost pisati godišnji test za višu ocjenu. Svima je bilo rečeno da, ako žele pisati test za višu ocjenu, mogu. To je ponuđeno i troje učenika za koje je ravnateljica inicijalno tražila podizanje ocjene s 4 na 5. Međutim, ti učenici nisu htjeli pisati test za višu ocjenu, rekla je nastavnica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of