čudom spašeno novorođenče

Beba koja je pronađena u kanti za smeće kod Zagreba ima novo ime i novu obitelj

| Autor: Glas Istre
(Snimio Željko Lakunić / Pixsell)

(Snimio Željko Lakunić / Pixsell)


Beba koja je u svibnju pronađena u kanti za smeće u Zaprešiću je udomljena, doznaje Dnevnik Nove TV. Nakon tri tjedna u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh, dijete je dobilo udomitelje, koji, kada novorođenče navrši tri mjeseca, mogu zatražiti posvojenje.

"Dijete je rođeno 13. svibnja i provelo je nešto malo manje od mjesec dana u zdravstvenoj ustanovi. Dijete je zdravo, otpušteno je i sada je u udomiteljskoj obitelji. Bilo je teško cjelokupnom medicinskom osoblju oprostiti se od djeteta, bilo je dosta emotivno", rekao je Krešimir Hojsak, voditelj područnog ureda HZSR Zaprešić.

U papirima se vodi kao dijete nepoznatog porijekla

Procjena službi bila je da je udomiteljska obitelj bolje rješenje od smještaja u domu. U papirima se vodi kao dijete nepoznatog porijekla. Prije smještaja riješeni su mu svi dokumenti. Bebu su u bolnici nazvali Ivan po dežurnom liječniku Ivanu Zovki koji mu je spasio život. No po izlasku je dobio novo ime i prezime.

"Moja prva ideja je da bude Srećko jer zaista je imao sretan splet okolnosti", rekao je Ivan Zovko, dežurni liječnik KB-a Sveti Duh.

"Dijete može biti posvojeno nakon tri mjeseca"

"Mi ćemo nastaviti pratiti udomiteljsku obitelj te ćemo joj pružiti svu potrebnu pomoć i podršku u daljnjoj skrbi o djetetu. Dijete može biti posvojeno nakon tri mjeseca od rođenja i onda ćemo pokrenuti postupak posvojenja nakon tri mjeseca", rekao je Hojsak.

Podsjetimo, novorođenče su u večernjim satima pronašla dvojica učenika dok su se vraćala s treninga. Nakon što je beba pronađena u kanti, policija je pokrenula opsežnu istragu koja je i dalje u tijeku. Slučaj su okvalificirali kao pokušaj teškog ubojstva. Beba je čudom preživjela.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter