prijevremeni izbori

Darko Milinović među kandidatima za gradonačelnika Gospića

| Autor: Hina
(Snimio Boris Ščitar/Večernji list/Pixsell)

(Snimio Boris Ščitar/Večernji list/Pixsell)


Trojica su kandidata za novog gradonačelnika Gospića: Darko Milinović (LiPO), Joso Vrkljan (HDZ) i kandidat grupe birača Danijel Tušak koji će se prijevremeno birati u nedjelju, 9. lipnja, istoga dana kada se održavaju izbori za Europski parlament.

Gospićko Gradsko izborno povjerenstvo (GIP) objavilo je, naime, zbirnu listu pravovaljanih kandidatura za izbor gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Gospića čime je službeno počela promidžba za prijevremene izbore.

Kandidati za zamjenike gradonačelnika su Ivica Kovačević (LiPO), Kristina Prša (HDZ) i Maria Ćaćić (kandidatkinja grupe birača).

 Među kandidatima nema bivšeg gradonačelnika Karla Starčevića (HSP) kojeg je hrvatska Vlada u ožujku razriješila zbog nedonošenja gradskog proračuna za 2024. Naime, Starčević je prije glasovanja, povukao prijedlog gradskog proračuna za 2024. te nije predložio novi. Vlada je razriješila i njegovu zamjenicu Kristinu Pršu.

 Gradovi i općine obvezni su do kraja tekuće godine donijeti proračun za sljedeću godinu, odnosno odluku o privremenom financiranju.

Troje kandidata za načelnika općine Raša

 Budući da je načelnica Općine Raša Glorija Paliska podnijela ostavku 2. travnja iz privatnih razloga na prijevremene će izbore 9. lipnja i birači te općine.

 Nudi im se troje kandidata: SDP-ov Miroslav Hudi, IDS-ov Leo Knapić i HDZ-ova Admira Žakula.

 Svoja predstavnička tijela, gradsko i općinsko vijeće, u nedjelju, 9. lipnja birat će grad Rab i općina Otok.

 Za 13 mjesta u Gradskom vijeću Raba natječu se četiri opcije, odnosno pravovaljane liste: DP-ova, koalicija lista HDZ-a, Rapskog pučkog sabora i HSS-a, lista SDP-a te kandidacijska lista grupe birača koju nosi Lovre Ševerdija.

 Koliko se lista natječe za općinsko vijeće Otoka, općine u Splitsko-dalmatinskoj županiji, koje također ima 13 vijećnika, za sada je nepoznato.  Naime, njenim se službenim mrežnim stranicama u subotu nije moglo pristupiti.

 Tamošnje općinsko vijeće ne funkcionira od kraja prošle godine, raspušteno je jer nije donijelo općinski proračun za 2024. godinu, a ni odluku o privremenom financiraju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater