NAJAVILI ČVRSTU IZBORNU POBJEDU

Skup HDZ-a u Zagrebu - Plenković: Predano radimo za svaki pedalj naše domovine

| Autor: Vanja Vesić


Na završnom predizbornom skupu HDZ-a na zagrebačkom Cvjetnom trgu čelnici te stranke još jednom su pozvali birače od centra na desno da ne glasaju za Domovinski pokret i Most nego da povjerenje poklone HDZ-u, kao stranci, kako kažu, »modernog suverenizma«.

Nakon Mislava Hermana, Nine Obuljen Koržinek, Gordana Jandrokovića, Davora Božinovića i Tome Medveda skupu članova i simpatizera obratio se nositelj liste HDZ-a za I. izbornu jedinici i aktualni premijer Andrej Plenković. On je dočekan uz pjesmu »Eye of the Tiger«, dok su okupljeni obožavatelji mahali hrvatskim i HDZ-ovim zastavama.

Ozračje podrške

– Pozdravljamo sve one koji su došli na Cvjetni trg, ne za stara dobra vremena nego za budućnost s HDZ-om na čelu vlade, poručio je Plenković.

– Sretan sam što su uz mene kandidatkinje i kandidati na listama stranke, da su s nama naši koalicijski partneri iz HSLS-a, HNS-a, HKS-a, HSU-a i naša Marijana Petir. Zajedno smo obišli Hrvatsku, predano radimo za svaki pedalj naše domovine, svakoga dana u svakome pogledu, svih sedam dana u tjednu, svih dana u mjesecu, 365 dana u godini jer volimo Hrvatsku, čuvamo hrvatski narod i jačamo naše gospodarstvo.

(Snimio Davor Kovačević / Novi list)(Snimio Davor Kovačević / Novi list)

Međutim, moram reći na kraju ove kampanje, u zadnjih petnaestak godina koliko sam kandidat na različitim izborima nikad dosad nismo osjetili ovakvo ozračje podrške, ovakav elan, ovakav entuzijazam, ovakvu energiju, ovakvu atmosferu. HDZ koji nikad nije bio jači, koji će pobijediti u srijedu uvjerljivo da nas nikad nitko neće moći ucjenjivati, poručio je predsjednik HDZ-a Plenković, rekavši da je fantastično ozračje za stranku bilo na dosadašnjim skupovima u svim središtima županija i da je sada kulminacija u Zagrebu. Predsjednik HDZ-a istaknuo je kako predstojeći izbori nikad nisu bili jednostavniji za hrvatski narod smatrajući da su pred biračima »samo dvije ponude«.

(Snimio Davor Kovačević / Novi list)(Snimio Davor Kovačević / Novi list)

– Jedna ponuda predstavlja nas i naše partnere, ozbiljnu odgovornu i sigurnu Hrvatsku i druga koja to nije, kazao Plenković.

Ostvareni rezultati

– Iza nas su rezultati u krizama kakve hrvatski narod nije vidio od Domovinskog rata. Imamo veliku čast da danas svi zajedno predvodimo stranku koju je osnovao naš utemeljitelj i prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman koji je svojim iskustvom prepoznao trenutak povijesti i trenutak za hrvatski narod uz potporu svih građana. Velikim plebiscitom omogućio nam je da danas imamo slobodnu Hrvatsku. Upravo ta ideja slobodne Hrvatske, naše države, našeg gospodarstva, naših institucija u kojima se poštuje zakon, vladavina prava, to je Hrvatska kakvu mi vidimo i kakva će ostati i nakon 17. travnja, uskliknuo je Plenković.

(Snimio Davor Kovačević / Novi list)(Snimio Davor Kovačević / Novi list)

– Upravo inspirirani njegovim političkim nasljeđem imali smo snage riješiti krize poput Agrokora, brodogradilišta, obraniti se od pandemije COVID-19, iznaći sredstva za obnovu nakon potresa, boriti se protiv posljedica brutalne ruske agresije na Ukrajinu koja je donijela veliku energetsku krizu, poručio je Plenković, pozdravljen pljeskom okupljenih građana i stranačkih pristalica.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini