obavijest

Potrošači mogu nastaviti koristiti Iberogast u skladu s uputom o lijeku ili prema dogovoru s liječnikom ili ljekarnikom

| Autor: Glas Istre
Ilustracija (Snimio Sergej Drechsler / Novi list)

Ilustracija (Snimio Sergej Drechsler / Novi list)


U članku objavljenom 22. veljače 2024. pod naslovom "Privremeno se povlači nekoliko serija lijeka" na portalu Glasa Istre, potkrala se nenamjerna greška na kojoj se ispričavamo.  Naime, navedeni su neki krivi podaci, te donosimo demantij i ispravak informacije. 

"U naslovu ste naveli, da se Bayerov lijek Iberogast oralne kapi, tekućina povlači sa tržišta. Kroz ovu komunikaciju naveli ste čitatelje na pogrešan zaključak, da se lijek Iberogast,oralne kapi, tekućina povlače sa tržišta, što ne odgovara činjenicama.

Bayer je u svom redovitom testiranju kvalitete zabilježio vrijednosti izvan granice specifikacija za jedan pokazatelj stabilnosti za lijek Iberogast oralne kapi, tekućina. Navedeno ni na koji način ne utječe na učinkovitost, sigurnost ili kvalitetu proizvoda.

Obavijestili smo HALMED, koji je od nas zatražio privremeno obustavu do završetka istrage i, ovisno o rezultatima, da provedemo odgovarajuće korektivne i preventivne mjere – ali ne povlačenje – za 3 serije lijeka Iberogast: DR08202 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 20 ml; DR08606 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 20 ml; i DR08250 – Iberogast oralne kapi, tekućina, 50 ml.

Više informacija je navedeno na stranici od HALMED: https://www.halmed.hr/Novosti-i-edukacije/Novosti/2024/Obavijest-o-privremenoj-obustavi-primjene-i-distribucije-serija-lijeka-Iberogast-oralne-kapi-tekucina/3273

Potrošači mogu nastaviti koristiti Iberogast u skladu s uputom o lijeku ili prema dogovoru s liječnikom ili ljekarnikom. 

Sukladno tome, molimo vas da detaljnije i točnije informirate Vaše čitatelje, sukladno službenoj objavi, koja se nalazi na stranici HALMED-a", navodi se u demantiju. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater