hzmo

Ako primate ovu vrstu mirovine, možete se prijaviti za dodatak od 160 eura

| Autor: Glas Istre
(Snimio Mislav Klanac)

(Snimio Mislav Klanac)


Uvjet je da ukupna mirovinska primanja ne prelaze 840 eura. Riječ je o jednokratnom novčanom primaju zbog ublažavanja posljedica rasta troškova života. Ovu Vladinu "božićnicu" dobilo je u prosincu po automatizmu više od 700.000 umirovljenika sa samo hrvatskom mirovinom, piše Mirovina.hr.

Umirovljenici se za dodatak mogu prijaviti osobnim odlaskom u najbližu ispostavu Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, poštom ili online. Pritom moraju ispuniti tiskanicu i dostaviti dokaz o visini mirovine za prosinac. Uvjet je da ukupna mirovinska primanja ne prelaze iznos od 840 eura, piše Mirovina.hr.

Dokaz može biti potvrda banke iz koje se vidi neto iznos mirovine koji je uplatio inozemni nositelj za prosinac 2023. ili izvadak iz bankovnog računa. Jedan od ta dva dokaza treba dostaviti HZMO-u do 29. veljače 2024. Osim putem online obrasca, dokaz o visini inozemne mirovine može se dostaviti područnoj jedinici Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje prema mjestu prebivališta, poštom ili osobno. Uz to, treba imati popunjenu Tiskanicu za dostavu podataka o visini inozemne mirovine. Tiskanica je dostupna na internetskim stranicama HZMO-a na ovoj poveznici.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini