Misno slavlje

U gospićkom samostanu Karmelićanki predstavljen obred privremenih zavjeta

| Autor: Marin Smolčić
(Snimio Marin Smolčić / Novi list)

(Snimio Marin Smolčić / Novi list)


Karmelićanka s. Meri Terezija od Oca nebeskog, položila je sinoć u Karmelu Presvetog Srca Isusova u Gospiću, prve privremene zavjete na tri godine. Misno slavlje i obred zavjetovanja predslavio je karmelićanin o. Ivan Podgorelec uz desetak suslavitelja među kojima je bio o. Anto Knežević, vlč. Tomislav Čorluka, preč. Mišel Grgurić, preč. Nikola Turkalj, preč. Herbert Berisha, o.Tiho Radan, o. Đani Kordić uz asistenciju đakona Karla Špoljarića i br. Juraja Marinkovića, dok je ceremonijar bio br. Marko Maglić.

U svojoj homiliji o. Ivan govorio je milosti kao prijateljstvu s Bogom. "Milost je biti gledan od Boga i dati se gledati. Stojati pred Licem Božjim znači biti gledan u ljubavi od drugoga, ona u nas ulazi i u nama raste", rekao je o. Ivan.

(Snimio Marin Smolčić / Novi list)(Snimio Marin Smolčić / Novi list)

Nakon homilije i upita o spremnosti na posvećenje Bogu i nasljedovanju Krista čistog, siromašnog i poslušnog, uslijedio je čin zavjetovanja, koji je s. Meri Terezija položila u ruke voditeljice zajednice Barbare Lukinić.

Zatim joj je predsjedatelj slavlja predao Prvotno pravilo i Konstitucije Reda bosonogih sestara Blažene Djevice Marije od gore Karmela po kojima je pozvana zauzeto živjeti svoje zavjete i svoj molitveno-duhovni život.

(Snimio Marin Smolčić / Novi list)(Snimio Marin Smolčić / Novi list)

Pri kraju misnoga slavlja o. Ivan je čestitao s. Meri i zajednici, te zahvalio svima prisutnima, među kojima su bili otac s. M. Terezije, brat i snaha, prijateljice i rodbina.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini