NOVI ŠEF HEP-A

Vice Oršulić na čelu HEP-a. Bačić otkrio što će biti s Barbarićem

| Autor: Tihana Tomičić
(Arhiva Novog lista)

(Arhiva Novog lista)


Umjesto smijenjenog Frane Barbarića, HEP će kao vršitelj dužnosti voditi Vice Oršulić, dosadašnji rukovoditelj HEP Proizvodnje Split i član Uprave HEP-a.

On je i član HDZ-a, te je jedno vrijeme bio i predsjednik Općinskog vijeća Baške Vode, a u Vladi ga smatraju “djetetom HEP-a”.

Oršulić na dužnost dolazi i kao dio dalmatinske kvote u stranci, mada tu tezu u vrhu Vlade negiraju, no Barbarić je bio dio te stranačke baze, pa će sada HEP nastaviti voditi čovjek iz iste regije.

Vijest je nakon Vlade potvrdio potpredsjednik Vlade Branko Bačić, te na pitanja o tome kako će voditi HEP rekao:

– HEP će i dalje poslovati na način da i dalje osigurava cijenu energije sukladno mjerama Vlade, dakle da cijena struje ostane za građane ista i da razvija sve ranije i nove HEP-ove investicije, rekao je Bačić.

Na pitanje o položaju smijenjenog Barbarića u HEP-u, gdje ostaje raditi, ali i HDZ-u gdje je potpredsjednik zagrebačkog HDZ-a, Bačić je rekao kako je slučaj sa bespravnom gradnjom bitno odredio njegovu poziciju, no s obzirom da u pravnom smislu slučaj nije dovršen, Barbarić “s punim pravom može nastaviti raditi u HEP-u”.

Što se tiče stranačkog statusa, s obzirom da pravni postupci još nisu završeni, također je još i dalje i članom HDZ-a, a hoće li zamrznuti članstvo, to je pitanje za njegovu gradsku zagrebačku organizaciju.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of